Advertenties

Servan Ott Fotografie: Kemphanen

2 Servan Ott Fotografie -- Natuurfotografie en Trouwfotografie-5147
De kemphanen zijn in deze weken op hun allermooist. Schitterend de tooien van de mannetjes en geen kemphaan met eenzelfde kleur. Als vogel broedt de kemphaan;  de kemphen; de mannetjes zijn alleen de verwekkers, nog met een tiental paar in ons Nederland. Een zeer kritisch vogel wat betreft het grootbrengen van de pullen. Al gaat het wereldwijd met de soort niet slecht. 

Op de doortrek naar het Noorden en Oosten van Europa en Rusland, met een verblijf hier van begin april t/m 10-15 mei, zijn groepjes te zien in onze Westfriese polders. Een prachtige plek om ze te fotograferen en het kempgedrag van dichtbij te zien is in Friesland in de weidevogelhutten. Aanstaande zondag nog 1 plek vrij 

Bijzondere weidevogels de kemphaan.1 Servan Ott Fotografie -- Natuurfotografie en Trouwfotografie-5181

Advertenties