Advertenties

IVN: Moederdagvaartocht | Terugkeer zomervogels

Instappen 14-5-17Kom in de boot op Moederdagzondag 14 mei voor één vaartocht van ca. 1uur. De gidsen van het IVN nemen u mee in de fluisterboot om de natuur in de omgeving van het Streekbos vanaf het water te verkennen. Luister naar de geschiedenis van het Grootslag, het voormalige vaargebied voor tuinders. Verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen om 14.00 uur. Kosten € 2,50 volwassenen en € 1 voor kinderen.

Tijdige opgave is nodig bij Pieter Karel op 06 53259822 om teleurstelling te voorkomen.

Pullen 14-5-17

De mooiste tijd van het jaar op het water? Als het om jong leven gaat wel, want tussen de overgang van water en land valt er veel te zien: jonge eendjes en meerkoetjes voelen zich veilig tussen het riet, op zoek naar voedsel en verstopt voor hun vijanden. Gestreepte pyjama-fuutjes op de rug van hun ouders laten zich voeren met verse visjes. De waterplanten ontplooien zich uit hun winterslaap diep in de modder. De eerste boerenzwaluwen laten zich weer zien. Kijk om je heen en geniet van het frisse groen van het Streekbos.

Foto Instappen bij het boothuis en Jong (s)pul: Toos Brink

Witte kwikstaart 14-5-17

Terugkeer zomervogels

Ze komen uit verre oorden om hier te broeden, veelal zijn het insecteneters en vaak zijn ze geringd zodat je kan nagaan waar ze vandaan komen.

IVN heeft verrekijkers beschikbaar voor de deelnemers aan de vogelexcursie op Moederdag, 14 mei. Aanvang 9.00 uur bij het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Pas schoeisel aan bij nat weer!

Drukste tijd van het jaar
Op de grens van water en bos is er altijd vogelleven te zien en te horen. Broedvogels boven, en op het water, ze hebben jongen en insecten vullen de hongerige vogelbekjes. Maar een ekster, kiekendief en torenvalk zijn echte zichtjagers en dus overdag actief en niet vies van een jong vogeltje. Zet de zintuigen op scherp en laat je verrassen tijdens de wandeling van ruim een uur langs water en door bos. 

Foto Witte kwikstaart: Fred Weel

Advertenties