Advertenties

Drie Paas-acties voor reddingstation Enkhuizen

image
Het afgelopen Paasweekend zijn de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen drie keer in actie gekomen om hulp te verlenen op het IJsselmeer en Markermeer.

Zaterdagmiddag rond de klok van vier gingen de alarmontvangers af voor een zeiljacht met motorstoring.

image
imageOp het moment dat het zeiljacht de oostelijke sluiskolk van het Naviduct wou verlaten weigerde haar motor elke dienst. Via de sluismeester werd de KNRM ingeschakeld om het zeiljacht te assisteren. Reddingboot Watersport nam het zeiljacht langszij en meerde het veilig af in de Compagnieshaven. Hier konden de opvarenden rustig opzoek gaan naar de oorzaak van het motorprobleem.

Avonds tegen half acht wederom alarm, ditmaal voor een zeiljacht aan de grond. Het ruim twee meter diep stekkende zeiljacht was ter hoogte van Trintelhaven aan de grond gelopen op de ondiepten van het Enkhuizerzand door een navigatiefout. Reddingboot Watersport moest flink wat werk verzetten om het zeiljacht weer in dieper water te krijgen. Maar uiteindelijk gaf het zeiljacht zich gewonnen en na uitleg van de juiste vaarroute keerden de beide reddingboten retour boothuis.

image

Op de terug reis werd de reddingboot bemanning nog even getrakteerd op een mooi wolkenspel door de snel veranderende weersomstandigheden.

image

Eerste Paasdag rond vier uur alarm voor een losgeslagen beunbak. Deze dreef onbemand en ongecontroleerd rond in het zuidelijk deel van het Krabbersgat.. De beide reddingboten wisten een sleepverbinding te maken voordat de beubak schade aan de overige scheepvaart kon veroorzaken. image

Zij werd vervolgens stevig vast gelegd aan de loswal.

Advertenties