Advertenties

GWT Medemblik: “Parkeerkaart voor gehandicapten in Medemblik € 67,20, in Stede Broec € 19,75. Informatie ontoereikend en verwarrend”

AVC foto 04445v 209
Andijk | APB – GWT Medemblik onderzocht de informatie over gehandicaptenparkeerkaarten op de website van de gemeente Medemblik.  De informatie werd ook nog eens vergeleken met de omliggende gemeenten Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Hoorn, Koggenland, Opmeer en Hollands Kroon. Een van de opvallendste verschillen is wel dat de gemeente Medemblik het hoogste bedrag hanteert voor de leges.

Dat zijn kosten die de gemeente in rekening brengt voor de behandeling van de aanvraag. Voor hetzelfde bedrag kun je in de gemeente Stede Broec 3 aanvragen indienen.

Maar liefst 70% van de gemeentes communiceert de voorwaarden van de gehandicaptenparkeerkaart niet duidelijk op de website. Extra kwalijk omdat gemeentes meestal ook kosten voor de aanvraag rekenen als de kaart wordt afgewezen, soms wel tot een paar honderd euro.

Dit blijkt uit een onlangs gehouden landelijk onderzoek van onderzoeksbureau EFDRIE wat vorige week werd gepubliceerd.

Getoetst is of gemeentelijke websites de twee belangrijkste voorwaarden noemen. Een aanvrager mag namelijk ten minste zes maanden niet in staat zijn meer dan honderd meter zelfstandig aan een stuk te voet te overbruggen. Van de 388 gemeentes vermeldden 271 deze twee voorwaarden niet op de website.

GWT Medemblik ging zelf op onderzoek uit om te kijken hoe het hiermee is gesteld bij de gemeente Medemblik en vergeleek dit met de informatie van omliggende gemeenten.

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Ook werd gekeken naar de informatieverstrekking aangaande gehandicaptenparkeerplaatsen. Uit het onderzoek van GWT Medemblik blijkt dat op de website van de gemeente twee (verschillende) beleidsregels worden vermeld, één voor “invaliden” en één voor “gehandicapten”.  Volgens GWT Medemblik kan niet van de aanvrager worden gevraagd dat die haat uitzoeken wel beleidsregel nu geldig is.

image

Lees hier het volledige resultaat van het lokale onderzoek: https://goo.gl/geAkwD

Advertenties