Advertenties

Medemblikker beschoten met een luchtdrukwapen, schutter vast | Getuigen en camerabeelden gezocht branden Wieringerwerf

Medemblik – Maandagavond is een man beschoten met een luchtdrukwapen op de Gedempt Achterom.

De politie kreeg rond 22.45 uur melding van een schietincident aan de Gedempt Achterom. Onduidelijk was of er iemand gewond was geraakt. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij alleen getuigen. Kort daarna meldde het slachtoffer zich bij de agenten. Hij bleek door een luchtdrukwapen te zijn beschoten. Hij heeft hierbij lichte verwondingen opgelopen en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Na onderzoek troffen de agenten de verdachte aan op het Lijnbaanplantsoen. Ook troffen zij het luchtdrukwapen aan.

De 29-jarige man uit Medemblik is aangehouden en ingesloten.

Getuigen gezocht branden Wieringerwerf

Wieringerwerf – De politie doet onderzoek naar de drie afzonderlijke branden in Wieringerwerf die vorige week hebben plaatsgevonden.

Kringloopwinkel

Het gaat hierbij om de brand bij een kringloopwinkel aan de Werfstraat op donderdagmiddag 6 april omstreeks 15:30 uur. Hierbij is een groot deel van het pand afgebrand.  Uit onderzoek komt naar voren dat het meer dan vermoedelijk gaat om brandstichting.

Brandjes Verbindingsweg

Tevens wordt de aandacht gevraagd voor twee kleinere brandjes; één bij de brandweerkazerne waarbij een fiets vlam heeft gevat en een containerbrandje, beiden aan de Verbindingsweg. Deze twee incidenten hebben kort op elkaar plaatsgevonden op zondagochtend 9 april tussen 04:00 en 05:00 uur. Er wordt nog onderzocht of de branden met elkaar verband houden. Vooralsnog zijn hier geen aanwijzingen toe.

Getuigenoproep

De politie is nog op zoek naar getuigen van deze branden. Heeft u informatie dat met bovenstaande incidenten te maken heeft en heeft u nog niet met de politie gesproken? Belt u dan s.v.p. met de politie via tel.nr. 0900-8844.Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.Dit kan ook via een tipformulier

Camerabeelden

Het rechercheteam is daarnaast op zoek naar camerabeelden van bovenstaande incidenten. Beelden van de brand of van vlak voor het ontstaan van de brand kunnen worden geüpload via de website van de politie.

Advertenties