Advertenties

Het genie Leonardo da Vinci centraal in Beurs van Berlage – Profiteer van de korting dankzij publicatie op APB | Andijker Nieuws Net

image
Tot en met 20 juni 2017 kunt u de reizende tentoonstelling Leonardo da Vinci – Artist – Inventor  –  Genius bezoeken in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

En dankzij de publicatie door APB | Andijker Nieuws Net betaalt u geen € 14,50 voor een toegangskaartje maar slechts € 10,00! Hoe u deze korting kunt krijgen leest u verderop in het artikel.

De uitgebreide overzichtstentoonstelling laat zien dat Leonardo da Vinci veel meer was dan de schilder van de Mona Lisa. Hij opende in de vijftiende eeuw zijn geest en was in zijn denken en doen zijn tijd vele honderden jaren vooruit.

image

Leonardo da Vinci (1452-1519) staat te boek als de meest ruimdenkende en briljante wetenschapper, kunstenaar en uitvinder ooit. Bijna vijfhonderd jaar na zijn dood, is de belangstelling voor zijn werk onverminderd groot. De recente vondst van een originele pentekening (geschatte waarde €15 miljoen) in Parijs en de koop van een privécollectie door de Poolse overheid met daarin Da Vinci’s Dame met Hermelijn (1490) waren wereldwijd voorpaginanieuws.

Da Vinci werd geboren net buiten Florence, nabij Vinci, waar hij onder beeldhouwer en schilder Verrocchio studeerde. “Een verstandig leerling vermeerdert de bekwaamheid van zijn leermeester”, zo stelde Da Vinci en vanuit Milaan vervolgde hij zijn eigen pad met gerenommeerde meesterwerken als Het Laatste Avondmaal en ’s werelds meest beroemde portret La Giaconda, beter bekend als de Mona Lisa. Het is in die werken waarin Da Vinci zijn meesterlijke techniek en vooruitstrevendheid bij uitstek toont. Niet alleen Da Vinci’s kunstwerken, maar ook zijn uitvindingen spreken nog altijd tot de verbeelding. AVC foto 04445v10273o123

De expositie Leonardo da Vinci – Artist – Inventor –  Genius maakt al zijn werk tastbaar voor een breed publiek. Naast reproducties van Da Vinci’s meest beroemde kunstwerken, bevat de expositie maar liefst zestig uit hout gereconstrueerde uitvindingen. Deze zijn door Italiaanse vakmannen minutieus in elkaar gezet, op basis van Da Vinci’s originele tekeningen en een groot deel hiervan is door de bezoekers aan te raken en te bedienen. De letterlijke tastbaarheid van het getoonde werk, maakt de denkwereld van het genie inzichtelijk en schetst een helder beeld van hoe ver Da Vinci zijn tijd vooruit was. De bezoeker wordt meegenomen langs de mythes en legendes rond zijn leven en voelt aan den lijve hoe Da Vinci’s erfenis ook heden ten dage nog inspireert, uitdaagt en een raampje in het hoofd openzet dat creativiteit toelaat.

“Als geest en hand niet samengaan, ontstaat er geen kunst” – Leonardo de Vinci

www.davinci.amsterdam

 • Tentoonstelling: Leonardo da Vinci – Artist –  Inventor – Genius
 • Periode: 27 januari – 20 juni 2017
 • Locatie: Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam
 • Dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur, kassa sluit om 17:15 uur.

Prijzen Kassa: Online:

 • Volwassenen: € 14,50 € 11,50
 • Museumkaart: € 10,50 €  9,50
 • CJP: € 10,50 €  9,50
 • Kinderen (6 tot 16 jaar): € 6,50 €  5,50
 • Familie: € 35,00 €  30,00
 • Groepen (10 tot 50 tickets): € 10,- €  9,00
 • Bankgiroloterij VIP €  9.20

De € 10 tickets kunnen via de reguliere site gekocht worden met code DAVINCI:

AVC foto 04445v10273o124

Beeldmateriaal: Brand New Expo

Advertenties