Advertenties

Scooterrijder slaat op de vlucht | Hennepkwekerij | Vijf verdachten aangehouden na inbraak in telefoonwinkel | Politie vraagt mening buurtbewoners over overlast

imageEnkhuizen – De politie heeft donderdagmiddag rond 16.15 uur een 26-jarige man uit Enkhuizen aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De Enkhuizenaar werd op de Reigerweg in de kraag gevat.

Een motoragent zag de man op de Noorderweg op een scooter rijden en besloot de bestuurder te controleren op een geldig rijbewijs. Toen de agent de bestuurder vroeg om te stoppen, gaf hij flink gas en ging er vandoor.

Na een korte achtervolging op hoge snelheid door verschillende straten, gaf de man zich gewonnen nadat hij de macht over de scooter verloor en onderuit ging. De verdachte verklaarde op de vlucht te zijn geslagen omdat hij niet beschikte over een rijbewijs. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en is later op de dag weer naar huis gestuurd.

Politie vraagt om uw mening

Hoorn – Bewoners van de Hoornse wijk Kersenboogerd kunnen op zaterdag 15 april hun mening geven over jeugdoverlast in hun wijk in het mobiele enquêtebureau van de politie. Het Mobile Lab staat tussen 9 en 17 uur op het Betje Wolffplein.

De enquête is een onderdeel van een project van de gemeente Hoorn, de politie en ondernemers in het winkelcentrum Kersenboogerd. Het project richt zich op het terugdringen van overlast in en rond het winkelcentrum door jongeren. De enquête richt zich niet alleen op de ervaren overlast, maar gaat ook in op eventuele mogelijkheden om de overlast aan te pakken.
Het Mobile Lab is een omgebouwde truck met oplegger waarin acht tot tien personen tegelijkertijd kunnen worden ontvangen om een enquête in te vullen.
Laat deze kans niet lopen en breng een bezoekje aan het Mobile Lab.

Vijf verdachten aangehouden na inbraak in telefoonwinkel

Hoorn – Op vrijdagmorgen hield de politie vijf mannen aan op verdenking van inbraak in een telefoonwinkel aan de Grote Noord. Het gaat om mannen uit Hoogwoud en met onbekend adres in de leeftijd van 19 t/m 41 Jaar.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding dat er zou zijn ingebroken in een telefoonwinkel. Ter plaatse bleek er inderdaad sprake te zijn geweest van een inbraak waarbij vijf mannen waren gezien met inbrekersgereedschap. Getuigen spraken over een blauwe personenauto waarin de mannen waren vertrokken. Ook kon een stukje van het kenteken worden gegeven. Politiemensen sloegen hier meteen op aan omdat eerder op de avond de auto was gezien bij een melding van geluidsoverlast in Hoogwoud. Het voertuig werd in Hoogwoud op de Heerenweg teruggevonden. De politie kon ter plaatse een van de verdachten aanhouden. De overige vier gingen er via een sloot vandoor. De wijk werd door de politie afgezet en er werd gezocht met onder anderen een politiehelikopter en diensthonden. Korte tijd later werd een tweede verdachte gespot door de bemanning van een politiehelikopter. Ook hij kon worden aangehouden. De drie overige verdachten bleken een woning in te zijn gevlucht. Uiteindelijk konden ook zij worden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hennepkwekerij

Zwaag – Op donderdagmorgen deed de politie onderzoek in een bedrijfspand aan De Factorij. Hier werd een hennepkwekerij in aangetroffen.

Al eerder kreeg de politie melding dat er een henneplucht rond het pand hing. Bij nader onderzoek hoorde de politie ook een afzuiginstallatie. Bovendien bleek in het pand al eerder een kwekerij te hebben gezeten.
Bij onderzoek bleek op de bovenverdieping van het bedrijfspand meerdere kweekruimtes te zijn met in totaal 1458 planten. De politie nam de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters etc.) in beslag.
De 43-jarige uit Heerhugowaard afkomstige huurder van het pand werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Advertenties