Advertenties

Twee aanhoudingen bij aantreffen hennepkwekerij | Verdachte van vernieling deur met kettingzaag zit vast | Getuigenoproep autobrand | Aanhouding na vernielingen

Enkhuizen – De politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden voor het vervaardigen van softdrugs.

De politie trof in een bedrijfspand aan de Westeinde een hennepkwekerij aan met ongeveer 300 planten in bloei en nog een tent die onlangs gerooid was. De kwekerij is ontruimd en de planten zijn vernietigd. In het pand troffen de agenten ook twee mannen, een 21-jarige man uit Zwaag en een 30-jarige man uit Oosterblokker, aan. Zij zijn aangehouden en ingesloten.

Getuigenoproep autobrand

Hoorn – De politie zoekt getuigen van een autobrand aan het Gildeplein zondagmiddag. De politie kreeg rond 12.00 uur melding dat er twee bestelwagens in brand stonden aan het Gildeplein.  Vermoedelijk zou de brand zijn begonnen bij één voertuig en zijn overgeslagen naar de andere. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Mocht u iets hebben gezien, meldt u zich via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Aanhouding na vernielingen

Opmeer – Zaterdagavond heeft de politie een 50-man uit Spierdijk aangehouden nadat hij meerdere vernielingen had gepleegd op een recreatieterrein aan De Dreef.

Rond 19.00 uur kwam een melding binnen bij de politie dat de Spierdijker door het lint zou gaan en verschillende goederen had vernield. Ter plaatse bleek de man inderdaad flink te hebben huisgehouden in en aan één caravan. De verdachte had onder andere de ruiten vernield, het servies stukgegooid en ander meubilair te grazen genomen. Ook een schutting die naast caravan stond, was door de man gemolesteerd. De Spierdijker werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhouding voor geweld tegen politie en bezit harddrugs

Opmeer – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden voor bezit harddrugs en geweld tegen politieambtenaren.

Agenten zagen rond middernacht op de Lindengracht een auto rijden die zij besloten te onderwerpen aan een verkeerscontrole. Tijdens de controle zagen de agenten een joint in de auto liggen en besloten de bestuurder te fouilleren. Dit leek de bestuurder geen goed idee en rende weg. De agenten hadden de man al snel te pakken en er ontstond een worsteling, waarbij de man de agenten heeft mishandeld. Met gepast geweld wisten de agenten de man aan te houden. Tijdens het fouilleren troffen de agenten 5 wikkels harddrugs, vermoedelijke cocaïne, aan. In de auto van de bestuurder vonden de agenten tientallen wikkels met harddrugs. De politie besloot ook zijn woning te doorzoeken en daar troffen daar nog enkele honderden wikkels met harddrugs aan. De 23-jarige man uit Hoorn is aangehouden en ingesloten. De politie heeft onderzoek ingesteld.

Verdachte van vernieling deur met kettingzaag zit vast

Medemblik – Op 14 maart werd een 47-jarige man uit Grootebroek aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van 13 op 14 januari met een kettingzaag een voordeur te hebben vernield van een woning in Medemblik.

Mede op basis van het beeldmateriaal dat van dit incident beschikbaar was, heeft de politie de verdachte kunnen opsporen.

De man is voorgeleid voor de rechter-commissaris en zit nog in voorlopige hechtenis. Er is ook besloten tot het aanvragen van een gedragskundig onderzoek. Hiervoor wordt het NIFP geconsulteerd.

Onderzoek naar wat er precies is gebeurd en hoe deze man tot zijn daad kwam, is nog gaande.

De ballen

Oosterblokker – De politie heeft even na middernacht (vrijdagmorgen) twee mannen van 23 en 24 jaar uit Hoorn aangehouden voor het stelen van 175 golfballen. De jongemannen werden rond 00.05 uur op de Zittend in de kraag gevat.

Agenten kregen de melding dat twee mannen zich verdacht ophielden. De politie had de mannen snel in het vizier en zag dat één van de Hoornaren een sporttas bij zich droeg. De Hoornaar gaf de agenten toestemming om de tas te kijken. In de tas bleken de 175 golfballen te zitten die nog onder de bruine, natte drab zaten. Meer dan vermoedelijk zijn de golfballen van het terrein van de nabijgelegen golfclub gestolen. Hierop de verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Inbrekerswerktuigen

Bovenkarspel – Op vrijdagmorgen hield de politie twee personen aan wegens het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen. Het ging om een man en een vrouw van 44 en 39 uit Arnhem.

Omstreeks 04.00 uur zag de politie een bestelbus rijden over de La Reinestraat in Bovenkarspel. De politie parkeerde even verderop en de politiemensen liepen terug naar de bestelbus, die inmiddels ook geparkeerd stond. In de bus zaten de twee verdachten. Bij controle bleken zij allebei meerdere malen voor te komen in de politiesystemen wegens vermogensdelicten.

Bij controle van de bus bleek er gereedschap in te liggen dat ook gebruikt wordt bij inbraken. De politie nam het gereedschap in beslag. Beide verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Advertenties