Advertenties

Lente in het Egboetswater | Wonderpadwandeling – Wandelroute voor mensen met een visuele beperking

image
Voorjaarskriebels? Ga mee naar buiten op zondagmiddag 2 april. Dan organiseert het IVN West-Friesland een lente-excursie in het groene Egboetsterrein voor kinderen en (groot)ouders. De wandeling start om 13.00 uur vanuit het Egboetje, het kleinste natuur-informatiegebouw in West-Friesland. Gelegen aan de Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Zorg voor stevige schoenen of laarzen; de wandeling duurt ruim een uur.

Twee enthousiaste gidsen, met ieder hun specifieke kennis, vertellen over de natuur die we onderweg tegenkomen. Dat kunnen bv. jonge eendjes zijn in de sloot, de mol en zijn voedsel, het geurende Maartse viooltje – dat trouwens in april bloeit – en vroeg bloeiende planten en bomen. Met zacht weer gaan de insectenhotels weer open voor de zoemende gasten, net zoals bij de bijenkasten zijn de bewoners afhankelijk van het voedsel wat voorradig is in de omgeving. Er gebeurt altijd wel iets bijzonders, dus laat je verrassen!

Fotobijlage: Meerkoetje Toos Brink


Wonderpadwandeling  –  Wandelroute voor mensen met een visuele beperking

Gidsen van IVN West-Friesland verzorgen zondag 2 april een afwisselende wandeling over het Wonderpad van het Streekbos in lentetooi. De tocht duurt in zijn geheel twee uur, maar er is een kortere route mogelijk. Her en der zullen de gidsen verhalen over bomen en struiken vertellen. Maar de bedenkers benadrukken, dat het een aanrader is voor zienden die eens op een andere manier (geblindeerd) de natuur willen beleven. De route is gemarkeerd met genummerde paaltjes in braille met een witte bovenkant. De rondleiding begint om 14.00 uur bij het IVN vanuit het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a te Bovenkarspel.

image

Aanspreekpunt voor informatie en opgave is Irene Eekhout, 06 15614849.

Zintuigen op scherp door te voelen aan diverse boomschorsen en te ruiken aan de sterke geur van Look zonder look. De rondleiding staat stil bij bloeiende struiken, molshopen, bladvormen en insecten. We luisteren naar vogels en ruiken de lente. Na afloop is er gelegenheid om opgezette dieren te voelen en aan specifieke soorten kruiden te ruiken.

image

Foto Wonderpad en Dotterbloem: Toos Brink

Advertenties