Advertenties

Tweede Kamerverkiezing gemeente Medemblik: VVD 1, CDA 2 en PVV 3

De VVD heeft de meeste stemmen gekregen bij de Tweede Kamerverkiezing op 15 maart 2017 in de gemeente Medemblik. CDA werd de tweede partij, gevolgd door de PVV. D66 werd de vierde partij. Hieronder de voorlopige uitslagen.

Opkomst 83%
In de gemeente Medemblik ontvingen 33.335 stemgerechtigden een stempas voor de Tweede Kamerverkiezing op 15 maart. In totaal hebben 27.717 mensen een stem uitgebracht. Daarmee is het opkomstpercentage 83 procent. Tijdens de vorige Tweede Kamerverkiezing in 2012 was het opkomstpercentage 76.5 procent.

Hieronder de volledige (voorlopige) uitslag!

image

(*) Tweede Kamerverkiezingen in 2012

De Tweede Kamerverkiezingen in 2012 waren ontbindingsverkiezingen voor de Nederlandse Tweede Kamer der Staten-Generaal, die gehouden werden op 12 september 2012. De verkiezingen waren oorspronkelijk gepland voor mei 2015. Zij werden vervroegd vanwege de val van het kabinet-Rutte-I.

Lees meer op Wikipedia.

Uitslagen per stembureau

Hier vindt u de uitslagen van alle stembureaus in de gemeente Medemblik (pdf 246kb)

Advertenties