Advertenties

TV-opname Hart van Nederland in Andijk: rolstoelgebruikers mogen niet mee in buurtbus van Connexxion en Provincie

image
handicap-434x450Andijk | APB – Vanmiddag heeft een cameraploeg opnames gemaakt in Andijk voor het programma Hart van Nederland van SBS6. Het onderwerp betreft de weigering van Connexxion en de Provincie Noord-Holland rolstoelgebruikers toe te laten tot de buurtbus 438 die tussen Wervershoof via Andijk naar Enkhuizen rijdt.

De buurtbussen zijn aangepast en ingericht om één rolstoel te vervoeren maar de Provincie en Connexxion staan dit niet toe. SBS6 pikte dit op en maakte vanmiddag opnames in Andijk. Aan het woord komen, Martin de Vries (chauffeur), Jan Visser (voorzitter buurtbusvereniging WASE) en Gerrit van Keulen (rolstoelgebruiker). In de uitzending wordt ook duidelijk gemaakt waarom rolstoelgebruikers niet worden toegelaten tot de bus.

De vrijwilligers van de Buurtbusvereniging WASE, die de buurtbus 438 rijdt, hebben geen enkele moeite met het vervoer van een rolstoelgebruiker. Maar de vereniging kan niet anders dan de opdracht vanuit Connexxion en de Provincie Noord-Holland op te volgen.

image

Advertenties