Advertenties

Man en vrouw opgepakt na poging inbraak | Drankrijder steekt middelvinger op naar agenten | Rekken met zonnebrillen | Burgemeester Van Beek opent 3D-aangifteloket

Enkhuizen – De politie heeft een man (20) en een vrouw (25) uit Enkhuizen aangehouden na een poging inbraak. Dit gebeurde donderdag rond 03.30 uur op de Westerstraat in Enkhuizen.

De bewoner was wakker geworden van gerommel aan de achterdeur. Daarna zag de man het tweetal weglopen. Agenten konden de man en vrouw in de omgeving aanhouden. De politie onderzoekt het incident.

Drankrijder steekt middelvinger op naar agenten

Zwaag – Agenten zagen donderdag rond 02.30 uur een voertuig slingerend over de Dorpsstraat in Zwaag rijden. Agenten wilden het voertuig controleren en gaven de bestuurder een stopteken.

Hierop werd niet gereageerd. Seinen met groot licht had wel effect: de bestuurder stak zijn middelvinger naar de agenten op. Na dat agenten de optische signalen aan hadden gezet, besloot de bestuurder te stoppen.

Dat was voor korte duur. Toen één van de agenten naar het voertuig liep, besloot de automobilist toch weer verder te rijden. Agenten hebben toen het voertuig klemgezet zodat de auto geen kant meer op kon.

Agenten besloten de man, een 32-jarige man uit Zwaag, te laten blazen. Op straat werd een ‘F’ geblazen. Op het bureau blies de man 970 ug/l. (4.5 keer teveel). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de verdachte heeft een boete gekregen voor het negeren van een stopteken.

Rekken met zonnebrillen

Wognum – De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak op woensdagmorgen in een winkelpand aan de Boogerd in Wognum. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie melding van de inbraak bij een opticien. Ter plaatse bleek het slot in de toegangsdeur tot de winkel te zijn geforceerd. Uit de winkel werden twee rekken met dure zonnebrillen gestolen. Van de daders en de gestolen goederen ontbreekt ieder spoor.

image

Burgemeester Van Beek opent 3D-aangifteloket

Grootebroek – Op maandag 13 maart opende burgemeester Van Beek het 3D-aangifteloket in Grootebroek. Het aangifteloket is gevestigd in het politiebureau, aan de Industrieweg 35C. Hiermee breidt de politie haar aangiftemogelijkheden voor de gemeente uit. De burgemeester opende met een fictieve aangifte van zijn gestolen dienstfiets.

Extra service

Het 3D-aangifteloket is 7 dagen in de week van 9:00 uur tot 22:00 uur op afspraak beschikbaar om aangifte te doen. Hierdoor worden de tijden om aangifte te doen aanzienlijk verruimd, vergeleken met de openingstijden van het politiebureau. Burgemeester Van Beek is blij met deze voorziening. “Ik vind het belangrijk dat de politie dicht bij onze inwoners is en blijft. Het aangifteloket zie ik als een aanvulling op de bestaande aangiftemogelijkheden, zoals via internet, telefonisch, en in sommige situaties ook aangifte op locatie, bijvoorbeeld thuis of op straat.”

Aangifte op afspraak

De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Aangiften worden steeds vaker telefonisch, via internet of bij de burger thuis opgenomen. Het 3D-aangifteloket is een nieuwe mogelijkheid om aangifte te doen. Er wordt eerst een afspraak gemaakt via 0900-8844. Samen met de politiemedewerker bepaalt de aangever welke locatie, datum en tijd het beste uitkomt.

Sluiting bureau Grootebroek voor publiek

Vanaf zaterdag 25 maart sluit ook het politiebureau Grootebroek haar deuren voor het publiek. Zonder afspraak binnenlopen is niet meer mogelijk. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor de politieaanwezigheid in de gemeente. Het uitgangspunt daarbij blijft politie dichtbij waar nodig, en altijd bereikbaar. De huidige agenten blijven zoals vanouds hun werk doen. Ook blijft hetzelfde aantal politiemensen als nu- opvallend en onopvallend- om de lokale veiligheid te garanderen. Het gebouw blijft wel in gebruik door de politie, eventueel als gesprekslocatie op afspraak.

Ervaring

Uit de ervaringen van de bestaande loketten in bv. Wognum, Uitgeest en Anna Paulowna is gebleken dat inwoners enthousiast zijn over deze manier van aangifte doen. Met een vooraf gemaakte afspraak meldt de aangever zich via de intercom. De deur wordt automatisch geopend, en via een groot beeldscherm heet de agent de aangever welkom. Het aangiftegesprek wordt als zeer persoonlijk ervaren.

Film 3D-aangifteloket 15 april 2014 -> https://www.youtube.com/watch?v=WRncYV9R1I0

Advertenties