Advertenties

Consultatiebureau Andijk voorlopig nog open

imageAndijk | APB – Het consultatiebureau aan de Kleingouw in Andijk blijft voorlopig nog open. Dat is de uitkomst van de behandeling van het raadsvoorstel van het college het consultatie-bureau in Andijk en Abbekerk open te houden.

Het openhouden is voorlopig, de kwestie komt in 2018 weer aan de orde. GroenLinks, BAMM, CDA en D66 stemden tegen openstelling.  Ouders / verzorgers konden wel met hun kinderen naar Wervershoof als de GGD-vestiging in Andijk zou sluiten. En die van Abbekerk naar Wognum. D66‘er Yannick Nijsingh (foto) meende dat de hoge kosten dit zou rechtvaardigen en rekende fijntjes de kosten per kind uit en dat kwam hem en de D66-fractie op felle kritiek te staan vanuit de oppositie.

imagePieter Koning van PWF vroeg zich af waarom D66 geen berekening maakte van glasvezelkabelaansluitingen in de polder, maar wel bij kinderen. D66 rekende de raad voor dat de kosten van de openstelling te hoog zijn voor een voorziening “die maar weinig wordt gebruikt.”

Het CDA kreeg van de VVD Mark Raat te horen wat er in het verkiezings-programma staat over ‘zorg dichtbij’. De ChristenUnie vond de opmerking van D66 ‘erg flauw’: “U moest zich schamen”, merkte Silva Visser op.

De oppositie is bang dat ouders of verzorgers juist wegblijven als ze naar een naburig dorp moeten

Op de Facebookpagina van de dorpsraad uitten ouders / verzorgers hun woedde ten aan zien van het oorspronkelijke plan het consultatiebureau te sluiten.

De voorgestelde sluiting is ingegeven omdat de GGD specifieke eisen stelt aan de inrichting van het gebouw. De kosten voor verbouwing zouden aanvankelijk te hoog zijn voor het aantal consultaties.

Wellicht dat het een onderdeel wordt van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Niet in gesprek met dorpsraad
Saillant detail in het voorstel: het college zegt de dorpsraad Andijk hierover te hebben geïnformeerd maar een woordvoerder van de dorpsraad zegt van niks te weten. “We hebben in de zomer van 2016 gesproken met de wethouder over de sluiting van het consultatiebureau en hebben toen aangegeven dat het college in gesprek zou kunnen gaan met de huisartsen om na te gaan of het mogelijk is het consultatiebureau daar onder te brengen. Maar van dit raadsvoorstel wat nu behandeld is zijn we niet op de hoogte gebracht, laat staan daarover met de wethouder te hebben gesproken.”

Foto gemeente Medemblik

Advertenties