Advertenties

Wethouders gemeente Enkhuizen stappen op

image
marcelolierookEnkhuizen | APB – Naar aanleiding van beraadslagingen in de raad heeft wethouder Olierook met onmiddellijke ingang ontslag genomen.  Een deel van de raad had een motie van wantrouwen ingediend tegen Olierook. Hij zou volgens D66 en gesteund door VVD, Nieuw Enkhuizen, PvdA, Het Enkhuizer Alternatief en Lijst Quasten. niet goed functioneren op een aantal beleidsvlakken.

klaas_kokgerrit_wijnneHierop besloten ook wethouder Kok en wethouder Wijnne hun portefeuille ter beschikking te stellen.

Korte mededeling college Enkhuizen:

"Het college is onaangenaam verrast door de plotseling ontstane politieke situatie. Wij zien ons daardoor genoodzaakt onze portefeuilles ter beschikking te stellen. Het is nu aan de raad om een oplossing voor deze situatie te vinden. De zittende collegeleden zullen de lopende zaken blijven behartigen.”

Foto’s gemeente Enkhuizen

Advertenties