Advertenties

VVD Medemblik stelt vragen aan college over defecte straatverlichting in Andijk

imageAndrea van Langen van de VVD-fractie Medemblik heeft vragen gesteld aan het college van B&W naar aanleiding van de defecte straatverlichting.

Andijk kampt zeer regelmatig met defecte straatverlichting. Zo heeft de verlichting aan het begin van de Kleingouw begin februari ruim twee weken niet gebrand en zijn er ook regelmatig storingen op de Hoekweg en de Dijkweg.

“Momenteel is er al drie dagen een storing op de Horn, Hornpad, Weet, Schoolweg en Dijkweg. Dan heb ik het nog niet over het aantal losse kapotte lantaarnpalen dat zo langzamerhand niet meer te tellen is. Soms zijn delen van Andijk in duisternis gehuld terwijl de verlichting ook regelmatig dagenlang achtereen brandt. Het vorige college is destijds in twee andere kernen proeven gestart met Led verlichting:, schrijft Andrea van Langen aan het college.

Vragen
Omdat het College rentmeesterschap hoog in het vaandel heeft staan, heb ik hierover de volgende vragen:

1. Hoeveel klachten van burgers uit Andijk zijn er de afgelopen (winter)maanden binnengekomen over defecte straatverlichting?
2. Heeft de duisternis in delen van Andijk al merkbaar gevolgen gehad voor de veiligheid (meer ongevallen, diefstallen etc.)?
3. Wat doet de gemeente op dit moment om deze problemen op te lossen? 
4. Wat zijn de resultaten van de proeven met LED in delen van onze gemeente?
5 Wanneer worden deze gedeeld met de raad?
6 Overweegt het college nu er zoveel storingen zijn in Andijk (de straatlantaarns zijn economisch al lang afgeschreven) het vervangen van de complete straatverlichting in Andijk door LED-verlichting?
7 Zo nee, waarom niet? Wat gaat u dan doen om deze- en soortgelijke problemen in de toekomst op te lossen

Advertenties