Advertenties

HHNK komt met smileys en drempels om ongelukken Ged. Laanweg / Kadijkweg tegen te gaan

image
imageAndijk | APB – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) komt met maatregelen om het kruispunt Kadijkweg en de Ged. Laanweg veiliger te maken. Dat staat op de Facebookpagina van de Dorpsraad Andijk.

De maatregelen zijn het ophangen van smiley-borden die van gezicht veranderen als men te hard rijdt.

Ook komen er extra grote borden ter waarschuwing dat men een gevaarlijk kruispunt nadert. Daarnaast worden er asfaltdrempels aangebracht die de snelheid moeten beperken.

Aanvankelijk had Rob Veenman van het HHNK toegezegd dat er een informatieavond zou komen in Andijk, die zou plaatsvinden in januari/februari van dit jaar. Dat vertelde Veenman in het programma “De Gevaarlijkste Wegen van Nederland” van SBS in oktober 2016. Ook in een mail aan de Dorpsraad meldde Veenman over deze bijeenkomst. Waarom dat nu niet doorgaat is niet bekend bij de Dorpsraad: “We hebben Veenman aangeschreven, maar die reageert tot op heden niet…”, zegt een woordvoerder van de dorpsraad. “Het is op zijn minst vreemd dat HHNK eerst zegt in gesprek te willen gaan met de inwoners van Andijk maar dan vervolgens weer iets anders gaat doen…”

Niet thuisgeven
“We hadden graag met HHNK van gedachten willen wisselen omdat we in 2011 ook al met plannen kamen aanzetten in Heerhugowaard waar het kantoor is van HHNK. De meest adequate oplossing is een rotonden, maar dat is volgens HHNK te duur. Dan zou je de Kadijkweg op de aansluiting met de Ged,. Laanweg nog kunnen verleggen, zoals je dat ook hebt bij de Veilingweg en de Haling. Maar ja, als HHNK eerst iets toezegt en dan vervolgens niet thuis geeft…”

AVC foto 04445v96

Advertenties