Advertenties

Storing aan openbare verlichting Andijk houdt aan…

DRA LOGO UITGESNEDENIn de straten Horn, Hornpad, de Weet, Schoolweg en een klein stuk van de Dijkweg te Andijk is op dit moment een probleem aan de Openbare Verlichting. De storing is op 24 februari gemeld bij netbeheerder Liander.

De monteurs van Liander hebben geconstateerd dat er een probleem zit in één van de elektrakabels in het gebied. Om de exacte locatie van de storing op te zoeken moet er gemeten worden door de meetdienst van Liander. In de tussentijd proberen de monteurs het probleemgebied zo klein mogelijk te maken door de lantaarnpalen over te zetten op een andere elektrakabel.

Wanneer wordt het opgelost Op dinsdag 6 maart wordt een meting uitgevoerd aan de kabel om de exacte locatie van het probleem te vinden en de kabel te repareren.

Waarom duurt het zo lang? De reden waarom de meting en reparatie niet onmiddellijk kan worden uitgevoerd is omdat de woningen en lichtmasten op dezelfde kabel zijn aangesloten. Voor het uitvoeren van de meting en reparatie moet de stroom van de kabel worden gehaald, waardoor ook woningen van de stroom worden gehaald. Liander kan dit alleen doen nadat omwonenden en bedrijven in de omgeving hierover zijn geïnformeerd.

Advertenties