Advertenties

Stichting Natuurlijk Kind en Paard wil 10.000 ongelukken voorkomen

imageNaast de 68.000 ongelukken per jaar met paarden en mensen van groot en klein geregistreerd in de Nederlandse ziekenhuizen, zijn de cijfers over de gezondheid van het paard op hobbymatig gebied en bij maneges zeer schokkend.

Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit onder 150 maneges blijkt dat 20% van de paarden te dik was, 6,4% te mager, bij 14,5% problemen in het bewegingsapparaat is geconstateerd, en 5% echt mank was. Uit het jaarverslag van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming blijkt dat ongeveer 20% van hun zaken betrekking heeft op het slechte welzijn van paarden en pony’s in Nederland. Dit betreft voornamelijk de groep recreanten/hobbyisten.

Met het e-boek ‘paardentaal’ wil Stichting Natuurlijk Kind en Paard bij de recreant/hobbyist meer begrip voor het paard in zijn geheel en zijn manier van leven creëren. “We denken de ongelukken voor ons als mens (68.000 per jaar) en de pijn welke paarden ervaren in het dagelijks leven door het overdragen van kennis op een toegankelijke manier te kunnen overdragen” aldus Mariëlle Renckens oprichter en hoofdinstructeur bij de stichting.

“Het e-boek is in Jip en Janneke taal geschreven zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen. De tekst wordt ondersteund door tekeningen van basisschool juf Janneke Kaagman. Simpel en doeltreffend was de opdracht en dit is gelukt!”

imageDaarnaast is dit e-boek een must en handig instrument voor instructeurs die kinderen begeleiden met paarden. De oefeningen zijn stapsgewijs opgebouwd en makkelijk te integreren bij de introductie en de beginners lessen.

Stichting natuurlijk kind en paard verzorgt workshops en lessen in heel Nederland en zijn er samenwerkingsverbanden met het Holistisch huisdieren praktijk Den Hoek van dierenarts Eric Laarakker in de Bilt en Paarden bedrijf Dressuur Natuurlijk Van Astrid van der Ploeg in West Beemster.

Ter introductie van het e-boek en ondersteuning van de missie om 10.000 minder ongelukken te voorkomen is het e-boek ‘paardentaal’ in de tot en met 31 maart met een korting verkrijgbaar. Gebruik hiervoor bij aanschaf de kortingscode “Paardentaal26”. De opbrengst van het boek is bedoeld voor de stichting en haar missie.

Advertenties