Advertenties

Aangepastsporten.info verhuist naar unieksporten.nl | Bewegen voor mensen met een visuele beperking

image

AANGEPASTSPORTEN.INFO VERHUIST NAAR UNIEKSPORTEN.NL

Nog verder over onze grenzen heen kijken. Het Noord-Hollandse aangepastsporten.info van Sportservice Noord-Holland heeft zich vanaf donderdag 15 februari aangesloten bij Unieksporten.nl. Deze website is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en geeft een overzicht van het landelijke aanbod voor de aangepaste sporter. Hierin kon het aanbod van onze Noord-Hollandse gemeenten natuurlijk niet ontbreken. Sportservice blijft in de regio het aanspreekpunt voor het aangepast sporten.

Hoe werkt Uniek Sporten?
Uniek Sporten bestaat uit een app en de website http://www.unieksporten.nl waar je op criteria als soort beperking(en), plaats en sport kan zoeken. Het aanbod is van sportaanbieders die naast hun reguliere aanbod ook aanbod voor mensen met een beperking hebben of is van gespecialiseerde sportaanbieders. Ook staat op de website per gemeente lokale informatie en regelgeving. Sportservice Noord-Holland heeft samen met sportaanbieders in West-Friesland de laatste maanden het actuele aanbod van aangepaste sporten ingevoerd in de database van de website Uniek Sporten.

Naast de basisinformatie vind je op de website ook informatie over bijvoorbeeld aangepast vervoer, aanbod van maatjes als begeleider en over financiële tegemoetkomingen om met een beperking te kunnen gaan sporten. Vanzelfsprekend is de lettergrootte op de website makkelijk aan te passen. Ook via de websites van Sportservice Noord-Holland, Spurd & Sportsupport is de website Uniek Sporten bereikbaar.

Persoonlijk advies
Na 15 februari vervalt de website aangepastsporten.info. Wat blijft is de mogelijkheid van een gratis persoonlijk sportadvies van de specialist aangepast sporten van Sportservice Noord-Holland. Samen gaan jullie op zoek naar een passende sportieve activiteit passend bij jouw beperking en bij jou in de buurt.

Nieuw aanbod?
Ook voor ondersteuning van verenigingen met een aangepast sportaanbod blijft de regiomedewerker van Sportservice Noord-Holland het aanspreekpunt. Ben jij geïnspireerd door het aanbod op de website van Uniek Sporten of wens je ondersteuning bij het opzetten van nieuw of bestaand sport- en beweegaanbod? Neem dan direct contact op met de regiomedewerker aangepast sporten. De regiomedewerker aangepast sporten in jouw regio is bereikbaar op 0229-287702 of via abakker@sportservicewestfriesland.nl.

Waarom over (gemeente)grenzen heen?
Het is moeilijk, of zelfs onmogelijk, om op gemeentelijk niveau het aangepast sporten te organiseren. Dit omdat vaak binnen een gemeente niet genoeg mensen wonen met dezelfde beperking die dezelfde sport willen beoefenen. Sportservice Noord-Holland signaleerde dit zo’n 20 jaar geleden en startte daarom het regionaal verband aangepast sporten met de website
www.aangepastsporten.info. Samenwerken met Uniek Sporten ziet Sportservice als een mooie volgende stap. Steffen van der Pol, projectmedewerker van Sportservice Noord-Holland: “met de samenwerking kunnen we de kwaliteit van het aanbod en de ondersteuning blijven garanderen in Noord-Holland terwijl de sporter met een beperking nog meer mogelijkheden krijgt om goed en toegankelijk sportaanbod te vinden.” 

Bewegen voor mensen met een visuele beperking

Vanaf zaterdag 6 maart 2017 worden beweeglessen op muziek georganiseerd door Anneline Bruins-Slot. Deze lessen worden gehouden in Cultureel centrum de ‘Blauwe Schuit’ in Hoorn, vlakbij het station.

Beweeglessen
De beweeglessen zijn bedoeld voor mensen die slechtziend of blind zijn. Leeftijd en geslacht maakt niet uit. Op verschillende dagen en tijden  worden de lessen verzorgd door dansdocente Anneline. Er is veel persoonlijke aandacht, doordat er in kleine groepen wordt gewerkt. De lessen worden op muziek gegeven. De lessen zijn gericht op het verbeteren van de motoriek, balans & coördinatie en het soepeler maken van het lichaam.

De lesdagen zullen zijn: vanaf zaterdag 4 maart om 11.35-12.20 uur, maandag 6 en woensdag 8 maart van 19.00-19.45 uur. De lessen starten met een minimum van 3 deelnemers.

De locatie ligt vlakbij het station Hoorn. Dit is Cultureel centrum de ‘Blauwe Schuit’, Vredehofstraat 7a, 1624 XG Hoorn.

Ronald Boef, topsporter in de sport golf en blind geboren, traint sinds een paar jaar bij Anneline. In korte tijd heeft hij meer balans gekregen en is zijn coördinatie en golfswing verbeterd. Ook blaakt hij nu nog meer van zelfvertrouwen doordat hij prettiger in zijn vel zit. Ronald beleeft veel plezier aan deze beweeglessen.

Meer informatie
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Anneline via de telefoon: 06-28199237 of e-mail: bewegenvoorvg@gmail.com.

Advertenties