Advertenties

Ontruimde hennepkwekerijen in Enkhuizen, Wognum en Zwaag

Enkhuizen – Op donderdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Zwaluwweg in Enkhuizen. De politie was daar naar aanleiding van een tip over een mogelijke hennepkwekerij.

Bij onderzoek in de woning werd geen in werking zijnde kwekerij meer aangetroffen.

Wel stond en apparatuur die in een kwekerij thuis hoort, waren er 169 gebruikte bloempotten en wat hennepresten. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom.

De politie nam de apparatuur in beslag. Een onderzoek wordt ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.

Wognum – Op donderdagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Stolphoevelaan in Wognum. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

De politie stelde het onderzoek in na een melding dat er geen als enige bij dit huis geen sneeuw op het dak bleef liggen. Deze tip bleek juist te zijn, want op slaapkamer stonden in totaal 204 planten. De politie nam de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.)  in beslag.

Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom.

In het pand was de 38-jarige bewoner aanwezig. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Zwaag – Op donderdagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Brandnetel in Zwaag. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

De politie stelde het onderzoek in na een tip over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij in de woning. Deze tip bleek juist te zijn, want in twee ruimtes op de bovenverdieping stonden in totaal 382 planten. In de badkamer was een technische ruimte ingericht. De politie nam de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.)  in beslag.

Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom.

In het pand was geen verdachte aanwezig. De huurder van het pand wordt uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Advertenties