Advertenties

Servan Ott Fotografie: Baardmannetjes – Oostvaardersplassen

1 Servan Ott Fotografie - Natuurfotografie en Trouwfotografie-80762 Servan Ott Fotografie - Natuurfotografie en Trouwfotografie-7680
De winter is de beste periode om baardmannetjes te fotograferen, één van onze allermooiste rietvogeltje. Met de bruingele lijven en het mannetje met een blauw grijze kop en twee lange zwarte gezichtsstrepen, prachtige vogeltjes en altijd in een groep. Het geluid als van knappende elastiekjes, een heel mooi geping.
 

Een hele goede plek om ze te fotograferen zijn de rietvelden rondom de Oostvaarderplassen en een grote kans om ze te zien langs het pad naar de hut de Schollevaar wat nu open is wegens de wintersluiting van het gebied de Driehoek.

Tijdens de workshop op 12 februari kwamen we ze tegen op deze route en bungelden ze soms prachtig over pad en gingen los met de camera’s. Tijdens koude dagen zijn ze een stuk tammer en kun je, wanneer ze foerageren in de smalle stroken riet, vaak heel dichtbij ze komen. Door hun lange staarten en korte vleugels hebben ze een hele grappige vlucht alsof ze moeizaam vooruitkomen en toch vrij snel vliegers zijn.  

Zou je willen deelnemen aan 1 van de natuurfotografie of vogelfotografie workshops?

Gedurende de winter zijn er ook wekelijks workshops

Voor aanmeldingen of vragen 

3 Servan Ott Fotografie - Natuurfotografie en Trouwfotografie-8005

Advertenties