Advertenties

Winter in Andijk

image
Vanmiddag loopt de temperatuur op en verdwijnt de gladheid. In het zuiden en zuidwesten kan dan nog lokaal lichte (mot)regen vallen, elders blijft het droog met soms wat zon. De maximumtemperatuur varieert van 2°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidoosten. De oost- tot noordoostenwind is matig, in het kustgebied (vrij) krachtig.

Vanavond en komende nacht blijft het droog en klaart het op veel plaatsen breed op. Alleen het noorden houdt kans op wolkenvelden. Het gaat vrijwel overal licht vriezen met minimumtemperatuur van -3°C in het noordoosten tot rond het vriespunt in Zeeland. Door de vorst kunnen natte wegen en sneeuwresten bevriezen met gladheid tot gevolg. De oostelijke wind is overwegend matig, in de kustgebieden vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig.

Maandag overdag schijnt de zon uitbundig en blijft het droog. Alleen in de ochtend kunnen in het noord(oost)en nog wolkenvelden voorkomen. De temperatuur loopt in de middag op naar 5°C in het noorden en 8°C in het zuiden. De oostenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig, wat het voor het gevoel kouder maakt. (Bron: KNMI)

Advertenties