Advertenties

PvdA Medemblik dient motie in ter bestrijding van kinderarmoede

imageIn Nederland groeien meer dan 400.000 kinderen op in armoede, in de gemeente Medemblik waren dat in 2016 ruim 850 kinderen. Dat betekent dat er kinderen zijn die zonder ontbijt naar school gaan, hun verjaardag niet kunnen vieren, geen sport of muziekles hebben of waarvan mogelijk de ziektekostenverzekering niet goed geregeld is.

De PvdA wil zorgen dat dit opgelost wordt. Het is nu tijd om álle kinderen te bereiken. Ook uit gezinnen die niet zo snel om hulp zullen vragen. Dit jaar is er landelijk dankzij de PvdA 100 miljoen extra uitgetrokken voor de bestrijding van kinderarmoede.

De 100 miljoen komt bovenop het armoedegeld dat gemeenten nu al uittrekken om kinderen mee te laten doen. Het is dus extra geld, voor nieuwe projecten en met nieuwe partners. We moeten zorgen dat het zo wordt gebruikt.

Om reden dien ik bij de eerstkomende raadsvergadering van de gemeente Medemblik deze motie in

Bert de Jong
PvdA-fractie Medemblik

image

Advertenties