IVN Natuurkoffer mantelzorg voor ouderen – De natuur op bezoek – informatiemiddag voor verpleegkundigen

image
IVN West-Friesland heeft een werkgroep die met de Natuurkoffer de verpleeg- en verzorgingshuizen bezoekt. Doel is om ouderen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen met de natuur in aanraking te brengen.

Op zondag 19 februari is er bij IVN in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel van 14.00 – 16.00 uur een gratis demonstratie- en informatiemiddag over de Natuurkoffer o.a. voor mantelzorgers en verpleegkundigen.

De Natuurkoffer is ontwikkeld om zo veel mogelijk zintuigen te prikkelen. Geurige kruiden, bloemen en aaibare opgezette dieren bieden aanknopingspunten voor een gesprek over vroeger. Natuurbeleving heeft een positieve invloed op de gezondheid van dementerende ouderen. En het levert blijmakende, enthousiaste reacties op.

Foto: Natuur op bezoek Toos Brink

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s