Rondje Egboetswater

image
Lekker uitwaaien en energie opdoen. Wie van ‘natuurlijk wandelen’ houdt, kan op zondag 12 februari meedoen aan een winterse tocht rond het Egboetswater. IVN-gids Henk Lanting weet veel over de natuur in dit waterrijke gebied te vertellen. Start 14.00 uur bij het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert.

imageDe wandeling is geschikt voor jonge en oudere bezoekers en eindigt in het knusse Egboetje met warme chocolademelk. Advies: Stevige schoenen of laarzen aantrekken en vooraf aanmelden bij h.lanting@ivn-westfriesland.nl. Kosten: een vrijwillige bijdrage.

Onderweg wordt aandacht besteed aan het weidelandschap, de (water)vogels, de vegetatie en wat verder wordt aangetroffen aan vroege lentesignalen. De Hazelaar is er één van, en heeft kleine vrouwelijke, rode bloempluimpjes die mmv de wind worden bestoven door het mannelijke stuifmeel uit de gele hangende schubben.

Foto: Turkse tortel en bloeiende Hazelaar:  Toos Brink

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s