Advertenties

Fietsster aangereden door auto op rotonde | Brand leidt naar hennepkwekerijen

Wognum – Een 66-jarige vrouw uit Nibbixwoud is donderdagochtend aangereden door een automobilist op de Nieuweweg in Wognum.

De vrouw fietste vanuit haar woonplaats richting Wognum. Op de rotonde bij het gemeentehuis werd zij aangereden. Ze kwam ten val en personeel van de traumahelikopter heeft eerste hulp verleend. De vrouw heeft vermoedelijk neurologisch letsel en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, de trauma-arts is meegegaan.  De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek.

De bestuurder van de auto, een 53-jarige man uit Wervershoof,  is aangehouden. Vermoedelijk verleende hij de vrouw geen voorrang.

Brand leidt naar hennepkwekerijen

Hoorn – Op maandagavond leidde een brand in een tuinhuis naar drie hennepkwekerijen. Een en ander gebeurde op het Han Hoekstrahof.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie melding van brand in een tuinhuis. Ter plaatse bleek het om een flinke brand te gaan, zodat besloten werd de naastgelegen woningen te ontruimen. Rond 21.30 uur, toen het vuur gedoofd was, bleek er sprake te zijn van een hennepkwekerij in het tuinhuis. Verder onderzoek leverde nog twee kwekerijen op in de bijbehorende woning en schuur.

In het tuinhuis stond een (totaal verwoeste) kwekerij waar vermoedelijk 72 planten hebben gestaan. In een schuurtje stonden 150 planten en in de woning 290 planten. In totaal 512 planten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. Onduidelijk is nog of de kwekerij oorzaak is van de brand.

Ter plaatse zijn twee personen aangehouden. Het gaat om de 21- en 45-jarige bewoners, een man en een vrouw.

Advertenties