Advertenties

Man op heterdaad aangehouden | Reeds gerooide hennepkwekerij | Controle helpt

Hoogkarspel – Na een inbraak aan de Stationslaan in Hoogkarspel heeft de politie woensdag rond 02.30 uur een 53-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had ingebroken in een restaurant.

De politie en de eigenaar werden gealarmeerd door het alarm. Toen de man naar buiten kwam werd hij aangehouden. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Reeds gerooide hennepkwekerij

Hoorn – Op donderdagmorgen hield de politie de 55-jarige bewoonster van een pand aan de Nachtegaal in Hoorn aan, die een hennepkwekerij in haar woning had.

Bij onderzoek in de woning vond de politie op zolder een hennepkwekerij. Er bleken geen planten te staan. Deze waren reeds gerooid. Wel nam de politie de apparatuur (lampen, transformatoren e.d.) in beslag. Onderzoek wees uit dat er sprake was van diefstal van stroom.

Controle helpt

Berkhout – De politie is de afgelopen dagen heel actief geweest op het Westeinde in Berkhout. Drie dagen op rij vond er een verlichtingscontrole plaats. En met resultaat.

Afgelopen woensdag werd er nog alleen maar gewaarschuwd. Mensen die geen licht op hun fiets voerden, of waarvan de verlichting kapot was, werden aangesproken met het dringende advies om de verlichting aan te zetten of te repareren.

De donderdag werd er al geschreven voor overtreders. In totaal schreef de politie twintig bekeuringen uit.

Vanmorgen bleek de boodschap van de politie duidelijk te zijn overgekomen. Er passeerden maar liefst honderdtwintig fietsers. En iedereen bleek goede verlichting te hebben.

De komende tijd gaat de politie nog regelmatig op fietsverlichting controleren op het Westeinde en andere plaatsen.

Laat je zien, fiets verlicht

Goede verlichting vergroot de veiligheid van fietsers. Zeker met regenachtig weer of sneeuw vermindert het zicht van automobilisten en onverlichte fietsers kunnen dan gemakkelijk in gevaarlijke situaties belanden. Zorg daarom voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting.  De regels voor verlichting zijn na te lezen op www.ikwiljezien.nl

Regels voor vaste fietsverlichting
wit of geel licht voor, rood licht achter;
de lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen;
de lampen mogen niet knipperen.

Regels voor losse lampjes op een fiets
wit of geel licht voor, rood licht achter;
losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam. Dus niet op hoofd, armen of benen;
losse lampjes mogen wel aan kleding of tas maar
losse lampjes moeten goed zichtbaar zijn. Er mag dus niets voor of overheen hangen;
losse lampjes moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen, ze mogen niet knipperen en niet teveel bewegen.

Advertenties