Advertenties

Sterke hennepgeur in Opmeer | Dodelijke aanrijding | Handel in drugs

Opmeer – In een bedrijfspand op het industrieterrein de Veken in Opmeer is een hennepplantage aangetroffen.

Vier personen zijn in verband hiermee aangehouden. De politie postte maandagavond bij het pand en zag daar om 00:50 uur drie vrouwen uitkomen, in een auto stappen en wegrijden.

Een politieauto volgde het drietal. De wietlucht uit de auto van de drie vrouwen was te ruiken in de politieauto die hen volgde.

Op de Koninginneweg in Opmeer is het drietal verzocht te stoppen en vervolgens zijn de vrouwen aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 22 en 46 jaar uit Heerhugowaard en een 50-jarige vrouw uit Alkmaar.

Ondertussen hield rond 01.00 uur een andere agent de bestuurder van een witte bestelbus tegen die uit de richting van het verdachte pand kwam gereden. Ook uit de bus kwam een sterke henneplucht en de bestuurder had groene aanslag op zijn vingers. De 36-jarige man uit Hoogwoud is aangehouden. Zowel de auto waar de drie vrouwen in zaten als de bestelbus is in beslag genomen. In het pand aan de Vekerweg werd een kwekerij aangetroffen met vooral henneptoppen die lagen te drogen. Zes vuilniszakken konden worden gevuld met toppen die zullen worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak verder.

Dodelijke aanrijding

Medemblik – Vrijdagmiddag kwamrong 14.45 uur een 52-jarige automobilist uit Opperdoes om het leven bij een frontale aanrijding op de Markerwaardweg.

De man kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen een vrachtwagen die daar reed. De bestuurder werd uit de auto geslingerd en kwam in een naastliggende sloot terecht.  Hij overleefde de klap niet.

Softdrugs

Hoorn – Op vrijdagmorgen hield de politie een 25-jarige man uit Zwaag aan op verdenking van handel in drugs.

Omstreeks 01.00 uur zag de politie een personenauto staan op de Breitnerhof in Hoorn. De auto viel op doordat het als enige in de straat geen dicht gesneeuwde ramen had. Bovendien zat er een persoon in de auto. De politie kwam de auto enige tijd later weer tegen op de IJsvogel in Blokker. De bestuurder werd aan de kant gezet voor een controle.

In de auto vond de politie meerdere gripzakjes met hennep.

De politie name de drugs in beslag. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Advertenties