Advertenties

KNMI: Code Oranje – RWS: Ga niet de weg op

imageNa enkele uren van sneeuwval is er in het westen van het land ijzel ontstaan. Dit trekt langzaam naar het oosten weg. Het verkeer moet de hele dag rekening houden met gladheid, al gaat in het westen naar verwachting zaterdagmiddag de ijzel over in lichte regen. In het oosten is er tot in de avond kans op ijzel. 

Het KNMI geeft hiervoor code Oranje af. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers niet de weg op te gaan als dat niet per sé noodzakelijk is. Er zal naar verwachting sprake zijn van zeer gevaarlijke rijomstandigheden.

Ook treinverkeer heeft last van winterweer

Niet alleen het wegverkeer, ook het treinverkeer heeft hier en daar last van de winterse omstandigheden. Zo rijden er op verschillende trajecten geen treinen door rijp of ijzel aan de bovenleiding. Dat is het geval tussen Vlissingen en Roosendaal en op het traject Hoorn-Enkhuizen tussen Kersenboogerd en Enkhuizen.

Advertenties