Advertenties

Servan Ott Fotografie: Wilde zwanen

1 Servan Ott Fotografie Natuurfotografie en trouwfotografie-0740
Een groep wilde zwanen zwemmend op het IJsselmeer bij het Enkhuizer strand. Een bijzonder mooie vogel, echte wintergast en bij ons een vrij schaarse verschijning. Zo groot als de knobbelzwaan maar met een geel-zwarte snavel.
  2 Servan Ott Fotografie Natuurfotografie en trouwfotografie-0782
Ieder vogelfamilie (waar toe een vogel in de wereld tot behoord) heeft een soort die als de kenmerkende soort wordt gezien voor die familie. Zo is de wilde zwaan dat voor de zwanenfamilie en te herkennen aan de herhalende Latijnse Cygnus Cygnus.

In vergelijking met de stuk kleinere neef de kleine zwaan, die je tijdens de winter soms op het IJsselmeer bij elkaar kan zien, heeft de wilde zwaan een groter en meer puntiger stuk geel op de snavel en een proportioneel langere nek.

Ze blijven tot half april waarna ze naar Noord Rusland, IJsland en Scandinavië trekken waar ze broeden.

Zou je willen deelnemen aan een inspirerende natuurfotografie of vogelfotografie workshop? Gedurende de winter zijn er ook wekelijks workshops. Met in januari naast de koffie en thee ook een glaasje Glühwein.

Voor vragen neem contact op

Advertenties

Eén reactie

  1. […] https://andijkernieuws.net/2017/01/06/fservan-ott-fotografie-wilde-zwanen […]

    Like

Reacties zijn gesloten.