Advertenties

Politie en omstanders halen gezin uit sloot

Grootebroek – De politie heeft dinsdag samen met omstanders hulp verleend bij een aanrijding op de Esdoornlaan in Grootebroek, waarbij een personenauto op zijn kop in het water belandde.

De auto raakte na een botsing op een kruising,  in het water. Alleen de wielen staken nog boven het water uit.  In de auto zaten een vader (35), een kind van 3 en een baby van een half jaar.

Vier politiemensen, drie Poolse omstanders en een man van Tsjechische komaf schoten de inzittenden te hulp. Ze probeerden eerst met behulp van gereedschap ramen of deuren te verbreken. Dit lukte niet. Na enige tijd lukte het de auto te kantelen. Via de zijruit werden de kinderen bevrijd. De vader wist zelfstandig uit de auto te komen via hetzelfde raam. Hij had de hoofden van zijn kinderen boven het  water gehouden tijdens de redding. Alle drie de inzittenden werden naar het ziekenhuis vervoerd met onderkoelingsverschijnselen en maken het naar omstandigheden goed. Wel moeten de kinderen een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. De bestuurder van de andere betrokken auto is met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Bij geen van de betrokkenen was alcohol in het spel

Advertenties