Advertenties

Zeer grote brand Vleetweg Andijk | Brand in Medemblik | Buitenbrandjes

image
In Andijk woedt sinds 22:30 uur een grote uitslaande brand aan de Vleetweg 23. De brandweer vanuit de regio is massaal aanwezig en de brand is opgeschaald van “middel brand” en “grote brand” naar “zeer grote brand”. De oorzaak is nog onbekend. Volgens opgave zouden de schuren op het perceel totaal zijn afgebrand.

Bewoners konden de woning op het erf tijdig verlaten, er zijn geen gewonden.

Tijdens de brand stortte een van de loodsen in. De brandweer zette alles in om verdere uitbreiding te voorkomen. Om 02:00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Voor de bewoners is Salvage ingeschakeld

Kijk voor een impressie van de brand op RTV NH: https://www.youtube.com/watch?v=QAShhxXbs6Y


Brand in Medemblik

Medemblik – In een woning aan de Achterom in Medemblik is in de nacht van zaterdag op zondag brand ontstaan op de zolderverdieping. Het zou gaan om een historische pand. De brandweer belette dat de brand zich zou uitbreiden naar belendende percelen. De bewoners zijn op vakantie.


Brandweer in de weer wegens container- en buitenbrandjes

De brandweerkorpsen van Andijk en omliggende plaatsen zijn vanaf de tweede helft van de middag van oudejaarsdag bezig geweest met het blussen van container- en buitenbrandjes,

Aan het begin van de avond moest de Andijker brandweer uitrukken voor een buitenbrand aan de Sterappel

Advertenties