Advertenties

Nieuwjaarsduik… een paar tips

image

In Medemblik en Bovenkarspel worden Nieuwjaarsduiken gehouden. En ook op tal van andere plaatsen in Nederland. Hier een paar tips en de locaties in de buurt waar wordt gedoken.

1) Duik alleen waar toezicht is

Wat is er beter om het Nieuwe Jaar te beginnen met een frisse duik? Een Nieuwjaarsduik waar toezicht is! Iedereen wordt aangeraden niet ergens in je uppie te gaan duiken maar alleen daar waar ook toezicht is en eventueel hulp kan worden geboden/

2) Kom op tijd en wees goed voorbereid

Omdat tegenwoordig veel deelnemers zijn bij Nieuwjaarsduiken is het wel handig om op tijd aanwezig te zijn maar ook om je goed voor te bereiden door middel van een warming up!

3) Doe alleen mee aan de Nieuwjaarsduik als je je fit voelt

Voel je je niet lekker of ben je niet fit genoeg, duik dan niet. Jij en anderen zitten er niet op te wachten dat je ziek wordt of erger…

4) Bescherm jezelf tegen de kou

Iedereen denkt dat het een grap is maar een muts opzetten voorkom je dat er veel warmte aan je lichaam wordt onttrokken. En als je het snel koud hebt dan kan het helpen je in te smeren me vaseline. En eenmaal in het water geweest doe dan snel je schoenen aan of slippers.

5) Warm goed op na de duik

Zaak is dat je na het duiken jezelf goed afdroogt en bij het opdrogen een badjas aandoet. Blijf in beweging en zoeken een warme omgeving om je aan te kleden. Zou je je direct aankleden dan duurt het langer dat je voldoen opwarmt.

 

Afbeelding1

In beide gevallen zijn er (gratis) parkeerplaatsen.

Advertenties