Advertenties

Meldpunt Vuurwerkoverlast

image
Bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn – wat Andijk aangaat – 4 meldingen geweest van overlast. In totaal zijn er landelijk ruim 25.000 meldingen gedaan bij het meldpunt van overlast. In dit deel van West-Friesland spant Enkhuizen de kroon met 27 meldingen, gevolgd door Bovenkarspel met 19.

In de regio is het Hoorn die aan de top staat met 56 meldingen maar kent dan ook de meeste inwoners. Van de grote plaatsen in Nederland is het Den Haag met 1.000 meldingen die vooroploopt.

Steeds meer mensen storen zich aan de vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat.

Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro’s aan schade en honderden gewonden. Daarom hebben 30 lokale GroenLinks-fracties het initiatief genomen voor het meldpunt vuurwerkoverlast.nl.

Met de meldingen op vuurwerkoverlast.nl willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen. Ze pleiten voor een jaarwisseling waarbij vuurwerk alleen nog door professionals wordt afgestoken.

Advertenties