Advertenties

Inbrekers dol op stofzuigen… | Dronken tegen lantarenpaal

imageBovenkarspel – Een oplettende getuige heeft donderdag rond 00.30 uur de politie gebeld. Een tweetal mannen liep midden in de nacht te slepen met een groot aantal stofzuigers over het Erf in Bovenkarspel.

Bij het zien van de getuige lieten de mannen de stofzuigers vallen en gingen er vandoor op een scooter.

Ondanks een zoekactie in de omgeving zijn de verdachten niet meer aangetroffen. Agenten stelden een onderzoek in naar de herkomst van de stofzuigers. Deze bleken gestolen te zijn uit een winkel aan De Tuin.

Agenten hebben de stofzuigers (onder meer Hetty en Henry’s) terug bezorgd bij de eigenaar van de winkel. Deze zal aangifte gaan doen van inbraak / diefstal uit zijn winkel. Uiteindelijk mist er nog één stofzuiger. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Dronken tegen lantarenpaal

Zwaagdijk-Oost – Op dinsdagavond hield de politie een 37-jarige man uit Waarland aan wegens het verlaten van de plaats van een verkeersongeval. Bovendien bleek de man teveel te hebben gedronken.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie melding dat er een verkeersongeval had plaatsgevonden op de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost waarbij een personenauto tegen een lantarenpaal was gereden. De bestuurder van de auto was uitgestapt en weggelopen.

Bij onderzoek van de auto bleken hierin zowel lege als volle bierblikjes te liggen. Een blikje was open getrokken, maar nog niet helemaal leeg gedronken. Bij controle van het kenteken bleek het om een man te gaan die al eerder met drank op gecontroleerd was.

De politie trof de man even verderop. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Uit een ademanalyse bleek, dat hij 900 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is ruim vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l (ruim 2 %o). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Advertenties