Advertenties

Aanrijding met letsel op Westfrisiaweg | Bekladden met verf

Zwaag – Op dinsdagmorgen raakte een 23-jarige vrouw uit Oostwoud gewond bij een aanrijding op de kruising van De Strip en de Westfrisiaweg in Zwaag.

Omstreeks 05.15 uur, reed een 32-jarige man uit Nieuwe-Niedorp in een vrachtwagen over de Westfrisiaweg (N302) in de richting van de A7. Bij de kruising met de A7 sprong het verkeerslicht, naar eigen zeggen, van groen op oranje. De man probeerde de remmen, maar de vrachtwagencombinatie gleed door de kruising op.

Hier botste hij tegen een personenauto, bestuurd door het slachtoffer, die vanaf De Strip het kruisingsvlak op kwam rijden.

Het slachtoffer moest met letsel (mogelijk fractuur) worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam zijn rijbewijs in.

Bekladden met verf

Hoorn – Op dinsdagmorgen werden vernielingen aangetroffen op de Veranda in Hoorn. Het spoor van vernielingen is vermoedelijk begonnen bij de inbraak in een bestelbus. Het ging om een zwarte Opel Vivaro die bij een woning aan de Veranda geparkeerd stond. Hieruit werd verf gestolen. Deze verf werd vervolgens op ten minste vijftien auto’s en op de gevel van een woning gesmeerd. De slachtoffers doen aangifte.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze diefstal en vernieling. Ook worden slachtoffers die zich niet gemeld hebben verzocht dit alsnog te doen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Advertenties