Advertenties

Getuigenoproep mishandelde poes | Man gewond na vechtpartij Medemblik | Inbraak in bedrijfsbus Berkhout | Jongen gaat er vandoor bij zien agenten

imageMedemblik – De dierenpolitie is op zoek naar mensen die mogelijk informatie hebben over de verdwijning, mishandeling en/of het overlijden van een poes in Medemblik.

De poes, genaamd Vlekje (zie foto) werd op 17 december aangetroffen door een wandelaar in het Nesbos – Medemblik/Onderdijk. De poes bleek overleden en ernstig mishandeld te zijn. Of de mishandeling is gepleegd toen de poes nog leefde of nadat hij is overleden, is nu nog niet duidelijk. Daarom heeft de dierenpolitie een onderzoek ingesteld en wordt op het stoffelijk overschot nader forensisch onderzoek verricht.

De eigenaresse heeft de poes nog gezien toen deze in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december rond middernacht naar buiten toe ging. Dit was in de omgeving van de Achtereiland en de Pekelharinghaven. Daarna is de poes niet meer gezien, totdat het stoffelijk overschot van de poes door een voorbijganger werd aangetroffen op zaterdagmiddag 17 december rond 13.00 uur in het Nesbos.

Heeft u iets verdachts gezien in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december of op zaterdag 17 december, dat te maken kan hebben met de verdwijning over het overlijden van Vlekje, meld dit dan s.v.p. bij de politie in Hoorn via 0900-8844 of via tel.nr. 144.

Heeft u informatie, maar blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-700

Inbraak in bedrijfsbus Berkhout

Berkhout – Een bedrijfsbus die geparkeerd stond aan de Schuitenmaker in Berkhout is vrijdag rond 01.00 uur opengebroken. Rond 01.15 uur werd de inbraak ontdekt.

De buren van de eigenaar waren wakker geworden van hun hond die aansloeg. Toen de melder ging kijken stond de achterdeur van de bus open. Direct werd de politie gebeld.

Er werd niemand meer aangetroffen. Uit de bus werd onder meer gereedschap gestolen. Getuigen of mensen met informatie worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Jongen gaat er vandoor bij zien agenten

Zwaag – Een 17-jarige jongen uit Wognum is zaterdag rond 01.00 uur aangehouden in Zwaag. Agenten wilden de jongen, die op de scooter reed, controleren.

Zo ver kwam het niet. De jongen zag de agenten, liet de scooter achter en ging er te voet vandoor. Na een achtervolging en een wat zoeken werd de jongen in de omgeving van het Keern aangetroffen. De scooter bleek van diefstal afkomstig. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Man gewond na vechtpartij Medemblik

\Medemblik – Agenten kregen zaterdag rond 00.45 uur een melding van een vechtpartij op de Nieuwstraat in Medemblik. Een 46-jarige man uit Medemblik is daarbij gewond geraakt.

De andere personen die betrokken waren bij de vechtpartij, vermoedelijk twee mannen, waren al vertrokken. De Medemblikker is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een aantal getuigen heeft politie direct gesproken. Mensen met meer informatie over de vechtpartij worden verzocht te bellen met 0900-8844. De politie heeft het incident in onderzoek.

Advertenties