Advertenties

Kerstdiner in het Westfriesgasthuis

imageOp zondag 18 december was er een kerstdiner voor patiënten en hun dierbaren in het Westfriesgasthuis. Een lustrum, want inmiddels is dit de vijfde keer dat het diner werd georganiseerd. “Fantastisch dat dit kan!” De heer Lubbers zit samen met zijn echtgenote en broer aan het diner. “Ik hoop met de kerstdagen gewoon thuis te zijn, maar daar durf ik niet op te rekenen. Dus dan is het heel mooi dat we op deze manier sowieso kerst hebben gevierd.”

Voorzitter raad van bestuur Arno Timmermans heette elke gast persoonlijk welkom bij het personeelsrestaurant. Wat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een sfeervolle dinerzaal, met feestelijk verlichte kerstbomen en kerstversiering. Bijna 200 gasten genoten van het uitgebreide kerstmenu. De gerechten waren met zorg samengesteld en bereid door de koks van het Westfriesgasthuis en werden geserveerd door een enthousiast team van vrijwilligers, bestaande uit medewerkers en bekenden van het ziekenhuis.

Het Hoornse kamerkoor Spiro Musica verzorgde de muzikale omlijsting. Zij bezochten ook de afdelingen Cardiologie en Geriatrie, waar enkele patiënten niet naar het diner in het personeelsrestaurant komen. Voor hen werden de tafels in het dagverblijf gedekt. Ook patiënten die op de kamer moesten blijven kregen een speciaal kerstmenu aan bed geserveerd.

Arno: “Dit jaar hebben we meer gasten dan vorig jaar. In een echt restaurant zou je dan spreken van een succes, maar in dit geval is het eigenlijk heel jammer dat ons kerstdiner zo druk wordt bezocht. Want het liefste wil je dat de patiënten gewoon thuis kerst kunnen vieren. In hun vertrouwde omgeving op hun eigen manier. Maar als dat niet mogelijk is, dan is dit wel het minste wat we voor ze kunnen doen.”

Het kerstdiner wordt mede mogelijk gemaakt dankzij sponsors: Vrienden van het Westfriesgasthuis, Handelshuis Atlantis, GOM Zorgsupport en Bakkerij Otten.

Bron WFG Hoorn

Advertenties