Advertenties

Hennepkwekerij in Grootebroek | Man aangehouden voor witwassen

imageGrootebroek – Op dinsdagmorgen hield de politie een 34-jarige man uit Grootebroek aan wegens het kweken van hennep.

Omstreeks 01.00 uur reed de politie over de Raadhuislaan in Grootebroek toen zij een man zagen lopen met een fiets in zijn handen. De politie zagen de man vervolgens de fiets weggooien in een afvalcontainer.

In de container lagen naast de fiets ook afvalstoffen van een hennepkwekerij. Omdat de man zelf ook een hennepgeur om zich heen had hangen, stelde de politie een vervolgonderzoek in.

In de woning van de man werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer veertig platen en de benodigde apparatuur. Ook vond de politie zo’n vijftig gram hasj en hennep en een vuurwapen.

De politie nam de hennep en de apparatuur, de drugs, het wapen en een bedrijfsauto in beslag. Er bleek geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

Man aangehouden voor witwassen

Zwaag – De politie zag in de nacht van maandag op dinsdag, rond 02.13 uur, een auto rijden op de Trekvaart, waarvan bleek dat deze niet APK gekeurd was. De 49-jarige bestuurder is aangehouden op verdenking van witwassen.

De verdachte had maar liefst vier telefoons bij zich en er werden lege stekbakjes aangetroffen, die vaak gebruikt worden voor de teelt van hennep. Opvallend was verder dat de verdachte, zonder vast adres, een geldbedrag van bijna 9000 euro bij zich had. Dat geld is in beslag genomen.

Advertenties