Advertenties

Tuinvogeltelling 2017

image
In aanloop naar de Nationale Tuinvogeltelling op 28 en 29 januari 2017 houden we u graag op de hoogte. In dit bericht een handige link naar herkenningstips voor de lijsters (zanglijster, merel en koperwiek), waarom we de Tuinvogeltelling organiseren en leuke aanbiedingen voor meer vogels in de tuin!

Wat leert de Nationale Tuinvogeltelling ons?

Uit de Tuinvogeltelling blijkt dat tuinen zonder tegels favoriet zijn bij vogels. Daarnaast doet u uw vogels ook meer plezier met een omheining van planten (denk aan klimop) dan met een kale schutting. Onder andere op basis van de telresultaten van de Tuinvogeltelling geeft Vogelbescherming praktisch advies voor een vogelvriendelijke tuin.

Herken ze allemaal: dit keer zanglijster, merel en koperwiek

Vogelbescherming helpt u bij het herkennen van uw tuinvogels. Dit keer aandacht voor de lijster-achtigen. In bijna alle tuinen in Nederland zit wel een paartje merels: mannetje in plechtig zwart pak en vrouwtje in schutkleur bruin. Zanglijsters zijn minder algemeen dan merels. U herkent ze het beste aan hun gevlekte borst. En nog iets minder algemeen zijn de koperwieken: wintergasten uit onder andere Scandinavië die u het beste kunt herkennen aan hun koperrode oksel. Lees meer over de lijsters.

unnamed (1)

Advertenties