Advertenties

NHD: Mogelijke motie van afkeuring voor wethouder Fit

inputWognum | APBV – Wethouder Joset Fit van Medemblik wacht mogelijk een motie van afkeuring die zes oppositiefracties donderdagavond mogelijk gaan indienen. Dat schrijft het NHD.

De fracties van VVD, PvdA, PWF, PW2010, GroenLinks en ChristenUnie hebben echter geen raadsmeerderheid, tenzij vanuit de coalitie (D66, CDA en de partij van Fit, Gemeentebelangen) anders wordt gestemd en men de belangen van de bevolking boven die van de (eigen) wethouder stelt. Het College heeft het takenpakket van wethouder Fit inmiddels gewijzigd maar daarover is niets te lezen op de gemeentelijke website.

Op een aantal dossiers die Fit onder haar hoede had, ontbrak volgens de fracties de regie. Ze noemen zaken als de sluiting van consultatiebureaus, noodlokalen van de Jozefschool en het onderhoud van de sportvelden. Mark Raat (VVD) vindt dat er een streep getrokken moeten om daarmee aan te geven dat het niet goed gaat.

Een motie van afkeuring veroordeelt in principe het beleid van – in dit geval – de wethouder.

Een motie van afkeuring wordt soms opgevat als een motie van wantrouwen. Dat is afhankelijk van de lading die een wethouder, het college of de Raad er zelf aan geven.

Belangrijker dan aanneming van een motie van afkeuring of treurnis is dan ook de vraag of de wethouder zelf nog het gevoel heeft over voldoende steun in de Raad te beschikken. Overigens kan het, als zo’n motie met geringe meerderheid wordt verworpen, toch aanleiding zijn voor de betreffende wethouder om zich over zijn/haar positie te beraden.

Donderdag 19:30 uur begint de openbare raadsvergadering.

Advertenties