Advertenties

Politie neemt honden in beslag | Boot in brand–getuigen gezocht | Straatroof

image
Hoorn – In Hoorn heeft de dierenpolitie op vrijdag 25 november 2016 twee honden in beslaggenomen in verband met het onthouden van de nodige verzorging.

De betreffende dieren werden al een langere tijd in een vervuilde achtertuin gehouden waar zij geen bescherming hadden tegen slechte weersomstandigheden.

De aangeboden behuizing voldeed niet aan de gestelde eisen en vormde een gevaar voor hen door scherpe uitstekende delen. De honden zijn na de inbeslagname overgebracht naar een opslaghouder van justitie waar zij van de juiste zorg zijn voorzien. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.


Venhuizen – Op de Putter ontstond zaterdagavond tegen 22.30 uur brand aan een boot.

De boot stond op een trailer naast een woning geparkeerd. De brandweer bluste de brand.  De bewoner moest samen met een buurman de brandende boot van het pad rijden om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar de woning. Aan de woning ontstond wel schade. De boot wordt als verloren beschouwd.

Buurtbewoners hebben aangegeven dat er de hele avond vuurwerk in de omgeving is afgestoken en dat dit een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn van de brand. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Er kan contact worden opgenomen met de politie in Grootebroek op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


Straatroof

Hoorn – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die op zaterdagmorgen plaatsvond op de Weel in Hoorn. De politie Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Omstreeks 00.30 uur liep een 31-jarige man uit Hoorn over de Weel. In de buurt van de Steenbokstraat werd hij plotseling van achteren tegen de grond geduwd. Direct werd hij bedreigd met een mes en moest hij zijn telefoon afgeven. De verdachte rende vervolgens weg in de richting van de Steenbokstraat.

De overvaller is een jongen van ongeveer 17 a 18 jaar oud. Hij droeg donkere kleding, een bivakmuts en donkere schoenen met lichte zolen. Hij sprak Nederlands met een accent.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Er werden geen verdachte personen aangetroffen.

Advertenties