Advertenties

Vier inbraken in auto’s | Auto gecontroleerd op illegale handel in honden | Man met auto te water | Aanhouding na rijden onder invloed |

Hoogwoud / Aartswoud – Drie autobezitters in Hoogwoud en één in Aartswoud zijn in de nacht van donderdag op vrijdag het slachtoffer geworden van autokrakers. In alle gevallen werd er een ruit vernield en werd het navigatiesysteem gestolen

In Hoogwoud was het raak op de Overstek, Pieter Bossenstraat en Dokter Poolstraat. In Aartswoud was de autokraak op de Zuiderzeestraat. De autobezitters ontdekten de diefstal in de ochtend.

De politie zoekt getuigen of mensen die verdachte personen en / of voertuigen gezien hebben. Mensen met informatie worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Auto gecontroleerd op illegale handel in honden

Koggenland – De politie heeft afgelopen dinsdag een auto gecontroleerd waarin kennels waren bevestigd met daarin twee hondenpups.

De auto met buitenlands kenteken werd dinsdag in De Goorn aan te kant gezet tijdens een reguliere controle.

In de auto bleken twee hondenpups te zitten. Hierop werd de expertise van de dierenpolitie erbij gehaald. De dierenpolitie controleerde hierbij o.a. het welzijn van de pups, of de pups de juiste vaccinaties hadden gekregen en of voldaan was aan de geldende invoereisen. Ook werd gekeken of er sprake was van illegale dierenhandel.

Na onderzoek op het politiebureau bleek dat alles in orde was.

Dierenpolitie

De politie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen of mishandelen, verleent hulp en probeert dierenleed te voorkomen. Ook let de politie op illegale handel en transport van dieren.

Daarom werken bij de politie ‘taakaccenthouders handhaving en opsporing dierenwelzijn’. In de volksmond worden deze agenten ook wel ‘de dierenpolitie’ genoemd. Deze politiemensen treden op tegen mishandelaars van dieren, verlenen hulp en proberen dierenleed te voorkomen. Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neem dan contact op met het centrale meldpunt via telefoonnummer:  144.

Invoereisen

Voor het vervoer van dieren vanuit  het buitenland naar Nederland, geldt een aantal maatregelen. Meer informatie over de invoereisen van dieren is te vinden op de website van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG), zie –> LICG

Man met auto te water

Opmeer – Een 30-jarige man uit Sijbekarspel is vrijdag rond 00.35 uur met zijn auto te water geraakt op de Opmeerderweg in Opmeer. De bestuurder wist op eigen kracht het voertuig te verlaten.

De man wist niet waardoor hij van de weg geraakt was. Een blaastest op straat wees uit dat de man alcohol had gedronken. Verder onderzoek, doormiddel van een bloedproef,  moet uitwijzen hoeveel alcohol de man had genuttigd. De man is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.
Een sleepdienst heeft het voertuig uit het water gehaald.

Aanhouding na rijden onder invloed

Medemblik – Een 61-jarige man uit Hoorn is zaterdag rond 04.30 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden de man op de Almereweg in Medemblik.

Op straat blies de man een ‘f’. Op het bureau kwam uit de ademanalyse 505 ug/l. Dat is ruim twee keer de maximale toegestane hoeveelheid. De man heeft een boete gekregen.

Advertenties