Advertenties

De gemeente gaat weer strooien | Gladheidsbestrijdingsplan

De gemeente gaat weer strooien | Gladheidsbestrijdingsplan
Het winterseizoen staat voor de deur. De eerste strooiwagens zijn al weer op pad geweest. Wat doet de gemeente als het glad wordt? Deze afspraken staan in het gemeentelijke gladheidsbestrijdingsplan (GGBP).

Wanneer wordt er gestrooid?

De gemeente werkt samen met het Hoogheemraadschap om gladheid te voorkomen. Het Hoogheemraadschap gaat over de wegen buiten de bebouwde kom. De gemeente gaat over de wegen binnen de bebouwde kom. Als er gladheid is voorspeld, wordt de avond ervoor gestrooid. De strooiwagens gaan dan langs de belangrijkste doorgaande wegen en busroutes.

De gemeente strooit ook bij gladheid op het moment dat het nodig is. We strooien eerst de belangrijkste straten en fietsroutes. Als de gladheid en/of hevige sneeuwval blijft, strooien we de overige straten.

Wat kunt u zelf doen?

Wij vragen u om de stoep voor uw woning zelf sneeuw- en ijsvrij te houden. Zo helpt u de gemeente en de postbezorgers een handje. De veelgebruikte voetpaden strooien we alleen op werkdagen. Dit wordt gedaan bij ijzel en/of zware sneeuwval. Zet uw auto op de parkeerplaats zodat de strooiwagen er goed langs kan. Let goed op bij gladheid en rij voorzichtig.

Strooien is schadelijk voor de natuur

Strooizout is schadelijk voor de natuur. Wij houden hier rekening mee. We letten op de leefomgeving en natuurlijk ook op uw veiligheid.

Meer weten?

Kijk hier voor de strooiroutes en het GGBP en de veelgestelde vragen.

Advertenties