Advertenties

Hennepkwekerijen ontmanteld in Hoorn | Getuigen gezocht van ongeluk in Hoorn | Man onder invloed | Twee aanhoudingen voor bezit kapmes

image
Hoorn – De politie in Hoorn heeft dinsdag twee panden bezocht vanwege de aanwezigheid van een hennepkwekerij.

In het eerste pand een woonhuis aan het Bertus Aafjeshof in Hoorn werden de resten van een hennepkwekerij aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat er ongeveer 375 planten hebben gestaan en dat er eerdere oogsten zijn geweest. Ook was er sprake van diefstal stroom. De politie stelt een onderzoek in naar de kwekerij. De bewoner van het pand moet zich later op het bureau melden.

Bedrijfspand
Op de Atoomweg in Hoorn werd een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand. In het pand stonden ongeveer 760 planten. In het pand waren twee mannen aanwezig. 31-jarige man uit Heerhugowaard en 53 jaar uit Beverwijk. Het tweetal is aangehouden. De betrokkenheid bij de hennepkwekerij zal worden onderzocht. De kwekerij is ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf. Teven was er sprake van diefstal van stroom.

Getuigen gezocht van ongeluk in Hoorn

Hoorn – De politie zoekt getuigen van een ongeluk op de Lageweg in Hoorn. Dit gebeurde rond 20.30 uur.

Bij de aanrijding is een voertuig tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Het voertuig werd bestuurd door een 18-jarige man uit Oostwoud. In het voertuig zaten nog twee andere personen. Alle drie de inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. 
Mogelijk is er wat misgegaan tijdens een inhaalmanoeuvre. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.
De politie zoekt getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Daarnaast is de politie op zoek naar de bestuurder van een donkerblauwe Volvo V70, die vlak voor het voertuig reed.
Ben je de bestuurder van de blauwe Volvo? Of heb je andere informatie over het ongeluk? Bel dan met 0900-8844.

Man onder invloed

Hoorn – Agenten controleerden dinsdag rond 03.00 uur een 26-jarige man op de Berkhouterweg in Hoorn. De bestuurder van een bromfiets bleek onder invloed van alcohol.

Op straat blies de man een ‘A’ en moest vervolgens mee naar het politiebureau. De man blies op het ademanalyseapparaat op het bureau 400 ug/l waar 220 ug/l zijn toegestane hoeveelheid is.
De man heeft een rijverbod gekregen van drie uur en een boete.

Twee aanhoudingen voor bezit kapmes

Hoogkarspel – Een 20-jarige en een 21-jarige man, beiden afkomstig uit Avenhorn, werden in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op het Raadhuisplein.

De politie kreeg rond 03.00 uur melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid op de Streekweg. Ter plaatse werden agenten aangesproken door een beveiliger. Hij gaf aan dat er twee mannen op de parkeerplaats aan de overkant stonden met een auto. Zij zouden in bezit zijn van een mes. De agenten troffen de twee verdachten aan op de parkeerplaats aan het Raadhuisplein achter hun auto. Bij het doorzoeken van de het voertuig werd een kapmes aangetroffen. Hierop werden de twee mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Advertenties