Advertenties

Minne Veldman op orgel in Hervormde kerk te Venhuizen

imageOp 18 november 2016 speelt de vermaarde organist uit Urk op het fraaie Pels-orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen.

Minne Veldman werd op 8 februari 1980 in het Groningse Sauwerd geboren. In 1990 kreeg hij voor het eerst orgelles. Zijn leermeesters waren achtereenvolgens Roelof Elsinga, Sietze de Jong en Harm Jansen. Aan het Conservatorium in Zwolle studeerde hij hoofdvak Orgel bij Harm Jansen, waar hij op 29 juni 2001 slaagde voor zijn eindexamen.

Op 14-jarige leeftijd begeleidde Minne in Hasselt voor het eerst een kerkdienst en twee jaar later gaf hij in Zwolle zijn eerste orgelconcert. Als vaste organist was hij van 1995-1997 verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Hasselt. Sinds 1998 is hij organist van de Rehobothkerk te Urk. In 1997 en 1998 won hij het Flevolands Orgelconcours voor jongeren. Van zijn orgelspel verschenen zes solo-cd’s.

Minne is dirigent van vijf koren. Twee daarvan komen uit Urk.  Verder is Minne werkzaam als componist/arrangeur en uitgever van eigen bladmuziek voor orgel en voor koren. Zo verschenen onder meer 13 bundels met koraalbewerkingen voor orgel, twee bundels met orgeltranscripties van klassieke muziek, deels ook uitgegeven in klavarskribo en een Oud-Hollandse Rapsodie voor orgel met als titel ‘Oranje Boven!’. Diverse werken uit deze bundels heeft hij ook opgenomen op zijn verschillende orgel-cd’s.
Minne heeft een uitgebreide concertpraktijk. Hij treedt regelmatig op als organist, pianist en dirigent, als solist en als begeleider. Jaarlijks geeft hij tal van orgelconcerten in den lande. Ook concerteerde hij in Hongarije en Zuid-Afrika. Tenslotte geeft hij ook orgelles.

Het concert begint om 20.00 uur, entree € 10 – tot 12 jr. € 5

Informatie is verkrijgbaar bij de orgelcommissie: orgel.venhuizen@gmail.com  en op http://www.zingenenzo.com

Advertenties