Advertenties

Inbreker aangehouden | Zak met henneptoppen | Autobrand

Hoorn – Zaterdag, even na middernacht, heeft de politie een 19-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Hanebalk.

De bewoners zagen een man uit de schuur bij de woning komen en hoorde een tweede persoon wegrennen.

De politie werd gealarmeerd en korte tijd later troffen agenten tijdens hun zoektocht in de omgeving een auto aan met daarin een persoon. De inzittende bleek een bekende van de politie te zijn. Omdat de man geen geloofwaardige verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid werd hij aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Zak met henneptoppen

Hoorn – Een 37-jarige bestuurder is woensdagavond om 18.40 uur aangehouden omdat hij een tas met henneptoppen bij zich had.

Agenten die toezicht hielden op de Paardenbloem in Hoorn haven de man een stopteken. De bestuurder kon geen enkel identiteitsbewijs laten zien. Er kwam een sterke henneplucht uit de auto die uit een tas vol met henneptoppen bleek te komen. De tas stond op de bijrijdersstoel. De hennep is in beslag genomen en de verdachte meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Autobrand

Hoorn – Vorige week woensdag omstreeks 03.40 uur zag de politie tijdens een surveillance een auto in brand staan op de Pergola in Hoorn. De politie waarschuwde de brandweer die ter plaatse kwam om het voertuig te blussen.

De auto raakte echter totaal vernield. Ook twee andere auto’s, die aan beide zijden naast de brandende auto stonden, raakten beschadigd.

De politie houdt rekening met brandstichting. Een technisch onderzoek wordt ingesteld.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844

Advertenties