Advertenties

Zie de maan schijnt door de bomen bij Volkssterrenwacht Orion

imageZaterdag 12 november is er weer een kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion van 19 – 22 uur! Kom je “gluren” naar de maan met zijn prachtige kraters? Dit kan met de grote telescopen in de koepelruimte en de telescopen, die op het dakterras van Orion staan opgesteld. Bezoekers kunnen ook zelf een foto van de maan en sterrenbeelden nemen met  eigen camera of mobiele telefoon; er zijn vrijwilligers van Orion aanwezig om hierbij te assisteren.

Veel mensen beseffen niet dat vanuit de sterrenwacht bij Orion nog heel mooi de Melkweg te zien is!!

En natuurlijk ook te fotograferen. Wil je hier meer over weten? Kom dan naar deze kijkavond en vrijwilligers van Orion geven uitleg hoe je dit kunt doen. Het is zeker de moeite waard!!

De toegang is gratis en er hoeft niet van te voren worden aangemeld. Ook al is het bewolkt weer is is het evengoed leuk om langs te komen. In het planetarium wordt de actuele sterrenhemel  laten zien en zijn er de hele avond door korte presentaties over sterrenkunde en ruimtevaart. En in de expositieruimte is er ook van alles te zien en te beleven.

Locatie Orion: Veilingweg 21b in Bovenkarspel ( op de 1e verd. van het Streekbos Paviljoen). Meer info op: www.volkssterrenwachtorion.nl. of bel 06-48850445

Advertenties