Advertenties

Zeiljacht in problemen op het Markermeer

Zeiljacht in problemen op het Markermeer
Dinsdagmiddag  werd de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd voor een zeiljacht  in nood op het Markermeer oost van Schellinkhout.

De melding was via via telefonisch op het boothuis in Enkhuizen binnen gekomen.

Het onfortuinlijke zeiljacht met aan boord twee opvarenden zou meerdere problemen hebben en zich in de richting van Enkhuizen bevinden.

Toen beide Enkhuizer reddingboten onderweg waren kwam er iets meer informatie beschikbaar en bleek het zeiljacht ten oosten van Schellinkhout op het Markermeer rond te drijven. Dat is negen mijl (16 km) zuid van Enkhuizen.

Ter plaats aangekomen bleken er problemen te zijn met de tuigage en met de motor. Er werden twee KNRM opstappers overgezet en na overleg werd besloten om het zeiljacht mee opsleep richting Enkhuizen te nemen.

Daar de terugtocht lang zou gaan duren, ruim anderhalf uur, werd reddingboot Corrie Dijkstra van Elk retour station gestuurd zodat er weer een reddingboot beschikbaar was voor eventueel een ander inzet rond Enkhuizen.

Iets na zes uur lag ook reddingboot Watersport weer op haar plek bij het KNRM boothuis en konden de bemanningsleden thuis direct aanschuiven voor het avondmaal.

Advertenties