Advertenties

Boekpresentatie ‘Economie van de liefde’ – In de rij voor een gesigneerd boek van Mariska Appelman

image
Bovenkarspel – Een vliegende start voor ‘de Economie van de Liefde’ tijdens de boeklancering op vrijdag 28 oktober.  Het publiek bestelde het boek gretig na afloop van de feestelijke presentatie  in restaurant IJgenweis. Mariska sprak vanuit haar hart tijdens het interview met Margreet Spijkers en  Karin Bloemen bracht een muzikale ode aan Mariska.

Het boek ontvouwt een doeltreffende visie voor een nieuwe samenleving gestoeld op liefde, transparantie en authenticiteit. De geboorte van het boek was een zware bevalling. Maar liefst negen jaar werkte Mariska  eraan. “Nu is het tijd voor een pas op de plaats om de Economie van de Liefde werkelijk te gaan leven. Een reset om me vol bezinning op te maken voor de uitrol ervan. Terug naar de basis, klein beginnen en bij mezelf blijven; de Stijl makelaardij en de Stichting The Style Foundation,” aldus Mariska.

Transformatieprojecten in wonen en zorg
Haar intentie is door te pakken met transities. Leegstaande gebouwen transformeren en aantrekkelijk ‘prijzen’ voor die mensen die het moeilijk hebben op de kopersmarkt, zoals jongeren, gescheiden ouders en de senioren. Ook wil zij bijdragen aan het creëren van een nieuwe vorm van betaalbare kleinschalige verzorgingshuizen waar werkelijk aandacht en zorg wordt besteed aan de ouderen onder ons. In plaats van huur of eigendomsrechten zal het gebruiksrecht van toepassing zijn.

Kanteling in onderwijs
Via ‘The Style Foundation’ ontwikkelt Mariska een onderwijssysteem dat past bij haar filosofie. Als de tijd het toelaat doceert ze op de school die de stichting heeft opgezet in Kenia. Een school die opleidingen biedt aan jongeren en de lokale bevolking. Zij maakt de leerlingen in Kenia  bewust van hun eigen talent en de rijke cultuur van hun land die niet verloren mag gaan. Mariska leert op haar beurt weer van hun levenswijze. Het is het meester-gezel-leerling principe, het leren van elkaar, dat bijdraagt aan de bouw van de Economie van de Liefde.

Samenwerking
“Ik word blij van al deze ontwikkelingen. Mijn eerste piketpaal heb ik nu geslagen en ik pak gedegen door. Ik volg mijn hart en gebruik mijn verstand door samenwerkingen aan te gaan met mensen, organisaties en bestaande communities die mijn gedachten en filosofie omarmen. Zo worden we elkaars ambassadeur in een Economie van de Liefde en wordt de uitrol over de wereld werkelijkheid. En wie weet komen er meer boeken,” vertelt Mariska enthousiast.

Voor meer informatie volg Mariska op Twitter en Facebook via ‘economievandeliefde’ of raadpleeg www.destijlmedia.nl

Foto Richard de Beer van De Beer Grafimedia

Advertenties